Αποστολάκης: Χοντρή πατάτα η παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Μίλησε για ενίσχυση συνεργασίας με ΗΠΑ - Ισραήλ από τη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός  Άμυνας  Ευάγγελος Αποστολάκης στο  “American Jewish Committee"

Στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και στην ενίσχυση της συνεργασίας με ΗΠΑ - Ισραήλ αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. στη Νέα Υόρκη. 

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι

ΝΔ: Με αυτές τις προκλήσεις δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία

Ο κ. Αποστολάκης μετείχε και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία  διοργάνωσε η οργάνωση “American Jewish Committee", ως κεντρικός προσκεκλημένος.   

«Η Ελλάδα δεν είναι απροστάτευτη χώρα. Έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που διατηρούν στο ακέραιο την επιχειρησιακή τους ικανότητα», διεμήνυσε ο υπουργός, μιλώντας σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη.   

Εξάλλου, σχολιάζοντας πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε πως «ήταν χοντρή η πατάτα».

(O υπουργός  Εθνικής Άμυνας στη  συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του “American Jewish Committee”) 

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον  ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ,  η οποία ανέφερε ότι αποτελεί γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας με τον αμερικανικό λαό ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει στην προβολή των εθνικών θέσεων. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις τοποθετήσεις του:

•    Επισήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ και Ισραήλ, οι οποίες και πιστοποιούνται τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ όσο και από την συνεχώς βελτιούμενη αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ. 

•    Εξέφρασε την επιθυμία της Ελλάδας για περαιτέρω επέκταση και ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με ΗΠΑ και Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.

•    Ανέλυσε το σύνθετο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την ανάπτυξη διεθνών αμυντικών συνεργασιών για την αποτελεσματική ενίσχυση της σταθερότητας.

•    Υπογράμμισε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ καθώς και την  παράλληλη υλοποίηση από ελληνικής πλευράς ευρέος πλέγματος δράσεων αμυντικής διπλωματίας.

•    Τόνισε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αντιμετωπίζεται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του κατά την οποία συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και η από κοινού δράση για τη μείωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

•    Αναφέρθηκε τέλος στην τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία και πιστοποιεί τη βούληση για την διασφάλιση σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top