Με τους πρωταθλητές του Euro 2004 o Παυλόπουλος

«Το δικό σας παράδειγμα πρέπει να εμπνέει όλους μας»

Τους πρωταθλητές Ευρώπης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το 2004  υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Την αντιπροσωπεία των διεθνών αποτελούσαν οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Κατσουράνης, Τάκης Φύσσας, Γιώργος Σεϊταρίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λάκης και Νίκος Νταμπίζας. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης το 2004 ενημέρωσαν  τον κ. Παυλόπουλο για την κοινωνική δράση των Legends 2004, την ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Champions For Life», το σχεδιασμό για τον εορτασμό της επετείου των 15 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και την προσπάθεια των διεθνών, να επιστρέψουν στην κοινωνία γενικά και στις ευπαθείς ομάδες ειδικότερα, όσα οι ίδιοι εισέπραξαν στα χρόνια που ακολούθησαν τη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας, 15 χρόνια μετά απ΄ αυτή την εμβληματική επιτυχία του νεότερου Ελληνικού Αθλητισμού. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Ιδίως δε στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, είναι η κορυφαία στιγμή στην Ιστορία του», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος του διεθνείς. 

(O Προκόπης Παυλόπουλος με τον Γιώργο Καραγκούνη και άλλα μέλη εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το 2004) 

«Πέρα από τους ανθρώπους που πέτυχαν πολλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε, πρέπει να επαναφέρουμε στην μνήμη μας αυτό το οποίο έκαναν. Και αυτό το οφείλουμε πολύ περισσότερο γιατί με τον τρόπο αυτό αναδεικνύουμε και το δικό σας παράδειγμα, ως παράδειγμα το οποίο πρέπει να εμπνέει και άλλους, ιδίως τους νεότερους. Αλλά, γενικότερα, το δικό σας παράδειγμα πρέπει να εμπνέει όλους μας και κυρίως εκείνους οι οποίοι εργαζόμαστε συλλογικά, σε οποιοδήποτε χώρο, είτε λέγεται Αθλητισμός, είτε λέγεται Κοινωνική Δημιουργία, είτε λέγεται Πολιτική. Εδώ, επιτρέψτε μου να σας πω τι είναι εκείνο που πετύχατε τότε - εσείς το ξέρετε, εγώ πρέπει να το αναδείξω - πώς το πετύχατε και γιατί αυτό πρέπει να μας εμπνέει, να είναι ένα παράδειγμα για ό,τι πρέπει να κάνουμε και εμείς» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ειδική αναφορά  έκανε ο κ.  Παυλόπουλος στον τότε προπονητή της εθνικής ομάδας Ότο Ρεχάγκελ.   «Θυμηθείτε - δεν προσπαθώ εγώ να σας μάθω πράγματα που γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα  - ότι μέσα από αυτή τη δουλειά που κάνατε με τον Ότο Ρεχάγκελ και τη νοοτροπία του, καλύψατε σημαντικά κενά στα οποία υπερείχαν οι άλλες ομάδες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τομέα της τεχνικής κατάρτισης γενικότερα, δεύτερον, σε ό,τι αφορά την ταχύτητα - θυμηθείτε την ταχύτητα των αντιπάλων σας τότε - και τρίτον την υπεροχή  στον επιθετικό τομέα. Και πως μπορέσατε ν’ αντιμετωπίσετε αυτά τα πλεονεκτήματά τους και πως μπορέσατε να εκμεταλλευτείτε, ιδίως στον τελευταίο αγώνα και τον πιο σημαντικό, ακόμα και την στιγμή που ήταν ίσως η μόνη μεγάλη ευκαιρία που έπρεπε να αξιοποιήσετε για να φτάσετε ως τη νίκη» ανέφερε.  

(Προκόπης Παυλόπουλος και Θοδωρής Ζαγοράκης) 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ  

Από πλευράς διεθνών, ο ευρωβουλευτής σήμερα της ΝΔ  Θοδωρής Ζαγοράκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πρόσκληση και διευκρίνισε ότι όλοι οι διεθνείς θα ήθελαν να είναι παρόντες, αλλά δεν προλάβαιναν να ανταποκριθούν στην πρόκληση. «Είναι κάποια παιδιά στη Βοσνία -να πούμε και καλή επιτυχία- και επιστρέφουν με την Εθνική ομάδα» είπε ο Ζαγοράκης, με τον κ. Παυλόπουλο να δίνει συγχαρητήρια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τη χθεσινή  ισοπαλία  στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

«Πρώτη φορά είδα ομάδα εντός έδρας να κάνει καθυστερήσεις για να μη χάσει», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δείχνοντας απόλυτα ενημερωμένος ενημερωμένος για τον χθεσινό αγώνα της εθνικής ομάδας,  για να σχολιάσει ο Θ. Ζαγοράκης: 

«Κύριε Πρόεδρε, δεν μας εκπλήσσετε γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι είστε φίλαθλος και ότι γνωρίζετε πάρα πολύ καλά το αντικείμενο. Θα ήθελα να σταθώ λίγο πάνω σε αυτό που λέγατε γι΄ αυτή την ομάδα. Δε θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά επειδή πραγματικά είναι παράδειγμα προς μίμηση και για την κοινωνία μας ακόμη, σε όλα αυτά που είπατε έχετε απόλυτο δίκιο. Θα ήθελα απλά να συμπληρώσω ότι το τι έχει κάνει εκείνη η ομάδα η συγκεκριμένη υπό την καθοδήγηση του κ. Ρεχάγκελ, πιστεύω ότι θα πρέπει να το κάνει και η κοινωνία μας αυτό. Εμείς αφήσαμε το "εγώ" και βάλαμε το "εμείς"».  

Η Εθνική έκανε την ανατροπή! Έδειξε ψυχή και ισοφάρισε 2 – 2 τη Βοσνία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top