Στη Βουλή η δικογραφία για ανείσπρακτα ποσά από φαρμακευτικές

Και κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για τη Novartis

Βουλή

Στη Βουλή διαβιβάζεται δικογραφία για τις μη επιστροφές χρημάτων στο δημόσιο από φαρμακευτικές εταιρίες, την περίοδο 2006-2010. Αφορά τρείς πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Η Εισαγγελία Διαφθοράς αναζητά ευθύνες γιατί δεν εισπράχθηκαν 241 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο. Η έρευνα βασίζεται σε πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Υγείας.

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για τη Novartis ύστερα από δημοσίευμα του Bloomberg 

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της Novartis, ύστερα και από δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επικαλέσθηκε την έρευνα της φαρμακευτικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτουν στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.          

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε συγκεκριμένα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά την υπόθεση της Novartis που από “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους” εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, επιχείρησε σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα. 

Όλως τυχαίως, το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Να είναι άραγε fake news και αυτό το δημοσίευμα;

Η κυβέρνηση αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να απαντήσει επιτέλους γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες κατέθεσε τροπολογία που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες και αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες».

Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριξε στη δική του ανακοίνωση:   

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αρκείται στην ταύτισή της με τη Novartis. Αυτογελοιοποιείται, πανηγυρίζοντας διότι η Novartis έλεγξε τον εαυτό της και έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων... από τη Novartis! 

Εφόσον αυτό είναι αρκετό για τη ΝΔ, μπορεί να ζητήσει δημόσια να σταματήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλλον έχουν πάθει όλοι Novartis στη Νέα Δημοκρατία...» 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top