Παραιτούνται από βουλευτές Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου!

Δε θα κάνουν χρήση της κατάργησης του ασυμβίβαστου

Την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από βουλευτές προκειμένου να είναι υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασαν  από πλευράς ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, παρότι ο νέος νόμος ο οποίος ψηφίστηκε σήμερα καταργεί το ασυμβίβαστο μεταξύ των δύο ιδιοτήτων.      

Πέρασε η τροπολογία για το ασυμβίβαστο των βουλευτών

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ τόνισε σε συνομιλητές του ότι δε θα κάνει χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο, αναγγέλλοντας εμμέσως ότι θα παραιτηθεί. Υπενθυμίζει παράλληλα ότι κατ΄ επανάληψη έχει μιλήσει «για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες». 

Την  ίδια πρόθεση, να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού και να μην κάνει χρήση της τροπολογίας που ψηφίσθηκε σήμερα, ανακοίνωσε μέσω των social media και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Eννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς. Aυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά» αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ. 

 

Τις έδρες τους θα καταλάβουν οι πρώτοι επιλαχόντες στην  Β' Αθηνών, που είναι  ο Αργύρης Ντινόπουλος ( ο οποίος όμως είναι άγνωστο αν θα δεχθεί να ορκιστεί λόγω της υποψηφιότητάς του στον Δήμο Βριλησσίων) και η Ζωή Ράπτη

ΝΔ: Σε συνεννόηση οι παραιτήσεις βουλευτών 

«Η σημερινή προαναγγελία της παραίτησης των βουλευτών της ΝΔ που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές έγινε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος. Όταν ανακοινώθηκαν άλλωστε οι υποψηφιότητές τους, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 μέρες προ των ευρωεκλογών» διευκρινίζει η Πειραιώς, σχετικά με τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη – Ασημακοπούλου. 

Προσθέτει η ΝΔ με αιχμές προς την κυβέρνηση:   

«Ως εκ τούτου η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει βάσει ποιας ακριβώς λογικής και πολιτικής ηθικής ψήφισε σήμερα ειδική τροπολογία με αποκλειστικό στόχο να επιτρέψει στην κ. Κουντουρά,  τον κ. Δανέλλη και τον κ. Κουρουμπλή να το έχουν δίπορτο, διατηρώντας την έδρα τους στην ελληνική βουλή στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top