Τσίπρας σε Μοράλες: «Με τη Βολιβία μας συνδέουν κοινές αξίες»

«Είχατε την ευκαιρία να βρεθείτε στο λίκνο της Δημοκρατίας»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες, τα κοινά ιδανικά και τους κοινούς αγώνες που συνδέουν τις δύο χώρες.

Ο Πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Μοράλες στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε τη σημασία της επίσκεψής του στην Ακρόπολη, στο λίκνο της Δημοκρατίας, καθώς και ο ίδιος αγωνίζεται για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη στη Βολιβία.

«Σήμερα είχατε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ακρόπολη, να βρεθείτε σε ένα μοναδικό μνημείο που ανήκει στον οικουμενικό πολιτισμό, είχατε την ευκαιρία να βρεθείτε στο λίκνο της Δημοκρατίας, διότι εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι αγωνίζεστε για τη δημοκρατία, για την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα σας και άξιζε τον κόπο να βρεθείτε, παρ ότι λίγες ώρες στην Ελλάδα, σε αυτό το πολύ σημαντικό μνημείο».

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας τον Έβο Μοράλες. Φωτογραφία: Λιάκος Γιάννης/InTime

Αλέξης Τσίπρας και Έβο Μοράλες συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική αλλά και για τον αγώνα που δίνει ο Μοράλες στη Βολιβία:

«Αυτό το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Βολιβίας κάθε καλό, κάθε προκοπή και μακροημέρευση των προσπαθειών του για την εδραίωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής σικαιοσύνης στη χώρα του και υπογράμμισε πως το μήνυμα που στέλνει στους ευρωπαϊκούς λαούς και της Ελλάδας ο πρόεδρος της Βολιβίας, με την επίσκεψη του, είναι πως «οι αγώνες, όταν είναι αγώνες για τη διεκδίκηση σημαντικών διακυβευμάτων, όταν είναι αγώνες που προσανατολίζονται με βάση αξίες και ιδανικά, είναι αγώνες που έχουν αποτέλεσμα».

Ενθουσιασμένος ο Μοράλες από την επίσκεψη στην Ακρόπολη

«Άξιζε πραγματικά τον κόπο να θαυμάσω αυτό το μνημείο που μαρτυρά μια κοινωνία, η οποία προ Χριστού είχε καταφέρει να οργανωθεί δημοκρατικά και να διδάξει τον σεβασμό στον άνθρωπο και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Μοράλες και συνέχισε: «Οπως γνωρίζουμε όλοι, η ιστορία επαναλαμβάνεται δια μέσου των αιώνων. Αυτό το οποίο ξεκίνησε με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό προ Χριστού, η διαχείριση, δηλαδή, δημοσίων πραγμάτων με συλλογικά οργανωμένο τρόπο υπέρ της ισότητας των ανθρωπίνων όντων, αυτό καλούμαστε σήμερα να κάνουμε πράξη και πάλι με την κοινή δουλειά μας».

Τέλος εξέφρασε τον βαθύτερο σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό, ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη χώρα του:

«Αδελφέ μου, Αλέξη, σε ευχαριστώ γι αυτή την πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα, σας περιμένω με μεγάλη αγάπη -και θα ήταν τιμή για μας- να έρθετε στη Βολιβία», κατέληξε ο Μοράλες.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top