Σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων

Γεννηματά: «Η παλιά Δεξιά της ΝΔ μοιάζει με τη νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα»

Φώφη Γεννηματά  Βουλή

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων,  κατά τη συζήτηση της πρότασης συνταγματικής αναθεώρησης,  πριν τη δεύτερη ψηφοφορία, με την οποία  ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην παρούσα Βουλή. 

Τσίπρας: Φτηνά παιχνίδια της αντιπολίτευσης με το Σύνταγμα

«Μπλόκο» Μητσοτάκη σε απλή αναλογική και χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «η παλιά Δεξιά της ΝΔ μοιάζει με τη νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα. Συναντώνται στην εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής. Μια χαρά θα μπορούσαν να συνεργαστούν την επομένη των εκλογών». Κατηγόρησε επίσης τόσο την  κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «έπαιξαν με υστερόβουλα διλλήματα παιχνίδια με το Σύνταγμα για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη». 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι  «όχι μόνο αποδέχθηκε τις προηγούμενες αντιδραστικές αναθεωρήσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά επεδίωξε να προσθέσει και νέες αντιδραστικότερες διατάξεις». Όπως πρόσθεσε «πίσω από τα ψεύτικα διλήμματα για "αντινεοφιλελεύθερη και προοδευτική αναθεώρηση" κρύβεται ο κοινός στόχος όλων για ένα θωρακισμένο πολιτικό σύστημα πιο ικανό να υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική». 

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έκαναν προστάσεις που έχουν μηδαμινά κοινά σημεία με το πρόσχημα ότι ο ένας εκφράζει τη συντήρηση και ο άλλος την πρόοδο. Κατά τη γνώμη μας και οι δύο εκφράζουν τη συντήρηση. Γιατί για να είσαι προοδευτικός πρέπει να το αποδεικνύεις με τα έργα σου», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Αποχαιρετούμε και  την ευκαιρία για περιορισμό της ασυλίας των πολιτικών. Τα μεγάλα κόμματα θα συνεχίσουν να μοιράζουν στη Βουλή ασυλίες. Συναλλαγή και παζάρια. Δεν δεχτήκατε την πρόταση του Ποταμιού να αποφασίζει ένα Δικαστικό Συμβούλιο. Πάει κι αυτό για την επόμενη δεκαετία» ανέφερε ο (τυπικά ανεξάρτητος βουλευτής) επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top