Τσίπρας: Φτηνά παιχνίδια της αντιπολίτευσης με το Σύνταγμα

Επίθεση στη ΝΔ και απάντηση στην κριτική Μητσοτάκη

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου  για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η διαδικασία της οποίας ολοκληρώνεται  στην παρούσα  σύνοδο της Βουλής με τη δεύτερη ψηφοφορία.            

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, για την κυβέρνηση η Αναθεώρηση είναι κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία «σε αντίθεση δυστυχώς με άλλους που επέλεξαν να παίξουν φτηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του  τόνισε ακόμα ότι «το πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε επί 40 χρόνια είχε πολλές ευκαιρίες να προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και δεν το τόλμησε».

Πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ασκώντας  κριτική στη ΝΔ: «Προσπάθησαν να υπονομεύσουν, να σνομπάρουν τη διαδικασία της αναθεώρησης, να δημιουργήσουν προσκόμματα εν αντιθέσει με την κυβέρνηση που εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμη διαδικασία τώρα που η χώρα μας εξέρχεται από αυτή τη δραματική εμπειρία των μνημονίων, απ΄ αυτή την ιδιότυπη κατάσταση εξαίρεσης που της επιβλήθηκε μετά την χρεοκοπία του 2010. Μια κατάσταση στην οποία οι τίτλοι τέλους γράφτηκαν οριστικά τον Αύγουστο του 2018». 

Απαντώντας επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα στη διαδικασία της Αναθεώρησης  και ότι «ο καταστατικός χάρτης της χώρας αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομματικό εργαλείο», ο πρωθυπουργός ανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή:  

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δεν υπάρχει προηγούμενο αναθεωρητικής διαδικασίας που να έχουμε συζητήσει τόσες φορές και θεωρώ άδικη την κατηγορία ότι είναι διαδικασία που γίνεται στο πόδι και στο άψε σβήσε» .  

«Μπλόκο» Μητσοτάκη σε απλή αναλογική και χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top