Μήνυμα στην Άγκυρα μέσω… Καΐρου από τον Αποστολάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου

Συνάντηση Αποστολάκη με Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας

Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Στρατηγό Mohamed Zaki, συναντήθηκε στο Κάιρο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  κατά τις τοποθετήσεις του,  επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι η παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδική μνεία έγινε στη διαδικασία ενεργοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας, για την πρόληψη της έντασης. 

Συγκεκριμένα, δήλωσε μετά τη συνάντηση στο Κάιρο ο κ. Αποστολάκης:     

«Συζητήσαμε για θέματα ασφάλειας περιοχής, ενεργειακής ασφάλειας, θέματα τρομοκρατίας και άλλη μια φορά διαπιστώσαμε πόσο σημαντικό είναι τα κράτη τα οποία έχουν τις ίδιες αρχές και τις ίδιες επιδιώξεις να συνεργάζονται, ειδικά στην περιοχή αυτή που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα σχήματα συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδας- Ισραήλ- Κύπρου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συνεχίσει η προσπάθεια αυτή, σε κάθε επίπεδο, ούτως ώστε η συνεργασία να είναι πιο αποτελεσματική και οι δυνατότητές μας, σαν συνεργαζόμενα κράτη, να περάσουν σε καλύτερα επίπεδα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top