Ευρωεκλογές: Ρύθμιση – εξπρές για χάρη της Κουντουρά και του Δανέλλη

Αλλάζουν το ασυμβίβαστο για να μη χαθεί η «δεδηλωμένη»

Σε ρύθμιση – εξπρές για να λυθεί το πρόβλημα το ασυμβίβαστο του εν ενεργεία βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή προχωρά η κυβέρνηση για χάρη της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού και ο ανεξάρτητος βουλευτής, που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι υποψήφιοι του κυβερνώνοντος κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ο Σαμαράς «έκοψε» την Κουντουρά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο. Ο νόμος 4255 του 2014, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προβλέπει πως οι βουλευτές δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές, εάν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους.

Τινάζεται στον αέρα η «δεδηλωμένη»

Όπως γίνεται αντιληπτό, εάν ανακηρυχθούν υποψήφιοι, θα πρέπει -με το υπάρχον καθεστώς- να παραιτηθούν και η βουλευτική έδρα να πάει στους επιλαχόντες, δηλαδή σε υποψηφίους από το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Έτσι, χάνεται πλέον η «δεδηλωμένη» για την κυβέρνηση, με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, πριν καν τις ευρωεκλογές του Μαΐου!

Νέα σενάρια για πρόωρες εκλογές: Σε εκλογικό συναγερμό η ΝΔ

Δεδομένου ότι η κατάθεση του συνδυασμού για τους υποψηφίους των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει μέσα στον Μάιο, η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τον νόμο και να προβλέπεται παραίτηση των βουλευτών μόνο εάν εκλεγούν ευρωβουλευτές.

Με έναν σμπάρο…. τρία τρυγόνια ο Τσίπρας 

Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο αφενός ικανοποιεί την κυρία Κουντουρά και τον κύριο Δανέλλη, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο, αφετέρου διατηρεί την κυβερνητική πλειοψηφία, τουλάχιστον μέχρι και τις ευρωεκλογές.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο τινά: είτε να μην εκλεγεί κανείς τους, οπότε ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει πετύχει με έναν σμπάρο… τρία τρυγόνια, είτε να εκλεγούν και οι δύο ή ένας εκ των δύο, και η κυβέρνηση να έρθει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εντός του Ιουνίου.

Σε αυτό κομβική θα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς διατηρεί το δικαίωμα για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top