«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝ.ΑΛ για τον ανασχηματισμό

Mε αφορμή την υπουργοποίηση δυο πρώην στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την υπουργοποίηση δυο πρώην στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα. 

Συγκεκριμένα, η Χαριλάου Τρικούπη τους έχει βγάλει στη σέντρα και αποκαλύπτει ότι και οι δυο ζητούσαν ανταλλάγματα από την Φώφη Γεννηματά για να παραμείνουν στο κόμμα και όταν δεν τους έκανε το χατίρι, αποφάσισαν να μετακομίσουν στο υπουργικό συμβούλιο μιας κυβέρνησης, την οποία πυροβολούσαν μέχρι και πριν από λίγους μήνες. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις καταγγελίες του ΚΙΝΑΛ o Θάνος Μωραΐτης είχε ζητήσει να γίνει μέλος της Εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος ενώ είχε δώσει τα χέρια με την Φώφη Γεννηματά για να είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.

Από την άλλη, ο Άγγελος Τόλκας ήθελε να γίνει γραμματέας του κόμματος και αργότερα να είναι υποψήφιος για περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Έτσι μετά από τους Μωραΐτη, Τόλκα και Ξενογιαννακοπούλου που είναι στην κυβέρνηση ενώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ οδεύει και ο Γιάννης Ραγκούσης, όλοι υπουργοί των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για "συνιστώσα" Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλείσιμο του ματιού στην κεντροαριστερά μπορεί να έχει και την υπογραφή της Κουμουνδούρου αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγα τα στελέχη που αιφνιδιάστηκαν από τις συγκεκριμένες επιλογές και υποδέχθηκαν μάλλον με αμηχανία την είσοδο τους στην κυβέρνηση. 

Την ίδια ώρα την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ίσως αναγκαστεί να μπει σε ένα τέταρτο μνημόνιο.

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top