Γαβρόγλου κατά ιδιωτικών πανεπιστημίων: Είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα

«Είναι πολύ κακή η ποιότητα τους»

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα» δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μη υπερψήφιση του άρθρου 16, για τα πανεπιστήμια, ως αναθεωρητέου.

Είχε προηγηθεί η δήλωσε του βουλευτής της ΝΔ, Αναστασίου Δημοσχάκη, ο οποίος είπε πως ο υπουργός Παιδείας «υπερηφανεύεται ότι δίδαξε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Αμερικής», αλλά η Ελλάδα «για άλλα δέκα χρόνια , δυστυχώς, δεν θα τύχει αυτού του μεγάλου προνομίου να έχει ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο».

«Πολύ φοβάμαι ότι και εσείς έχετε εμπλακεί σε αυτήν την πολύ απίστευτη ιδεολογική διάσταση γύρω από το άρθρο 16. Μη μιλάτε για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη. Αυτό είναι η μεγάλη διαφορά. Αλλά κάποιος πρέπει να δημιουργεί κέρδη για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Μην, λοιπόν, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

«Να δούμε πόσα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν στην Ευρώπη και τι ποιότητας είναι τα ελάχιστα που υπάρχουν. Είναι πάρα πολύ κακή η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι σήμερα μία παράδοση της Ευρώπης, είναι βασικά της Αμερικής. Και τα ελληνικά πανεπιστήμια -όπως ελπίζω να γνωρίζετε- έχουν θεσμούς που μπορούν να διαχειριστούν και χρήματα που έρχονται από κοινωφελή ιδρύματα κ.λπ.», απάντησε ο κ. Γαβρόγλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top