Ρουσόπουλος:Το κίνητρο για την επιστροφή μου στην πολιτική είναι η προσφορά

«Την πιο σκληρή κριτική τη δέχομαι από τον γιο μου»

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός. Τώρα ετοιμάζει την επιστροφή του στην πολιτική ως υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Το κίνητρο για την επιστροφή μου στην πολιτική είναι το ζήτημα της προσφοράς», υπογραμμίζει -μιλώντας στην εκπομπή Happy Day του Alpha- ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε ακαδημαϊκή καριέρα, διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Ρουσόπουλος για Αναθεώρηση: O ΣΥΡΙΖΑ θέλει δεξιά παρένθεση

Αν και αναγνωρίζει ότι η πολιτική «μπορεί να σου δώσει λύπες», επισημαίνει πως «η αίσθηση της δημιουργίας, όταν πετύχεις κάτι και το δεις να δουλεύει είναι σημαντική».

«Έχω συζητήσει με τον Καραμανλή για την επιστροφή μου»

«Με τον Κώστα Καραμανλή έχω συζητήσει στο παρελθόν την επιστροφή μου στην πολιτική. Δε θέλω να τον εμπλέξω στην πορεία αυτή, γιατί δε θα ήταν έντιμο απέναντι σε κανέναν άλλο. Η σκέψη του και η αγάπη του πιστεύω είναι δεδομένες», τονίζει ο πρώην υπουργός.

Καταθέτει, ωστόσο, κάτι που του είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός παλαιότερα: «Μου είχε πει ”εάν είσαι καλός άνθρωπος, στην πολιτική γίνεσαι καλύτερος. Αν είσαι κακός, γίνεσαι χειρότερος”. Το τι είμαστε, λοιπόν, θα μας κρίνουν οι πολίτες».

«Την πιο σκληρή κριτική μου την κάνει ο γιος μου»

Ο κ. Ρουσόπουλος, ως δημόσιο πρόσωπο, έχει δεχθεί σκληρή κριτική. Από την οικογένειά του, πάντως, την πιο σκληρή κριτική τη δέχεται από τον γιο του, Βασίλη!

O Θ. Ρουσόπουλος και η Μ. Ζαχαρέα με τα παιδιά τους, Βασίλη και Άννα

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Μάρα Ζαχαρέα και τα παιδιά τους, Βασίλης και Άννα, σε εκδήλωση (Πηγή: NDP)

«Την πιο σκληρή κιτρική την κάνει ο γιος μου! Μετά η γυναίκα μου, η Μάρα Ζαχαρέα, και τελευταία η κόρη μου» τονίζει ο κ. Ρουσόπουλος. Και καθότι (ως γνωστόν) η σχέση πατέρα - κόρης είναι διαχρονικά δυνατή, προσθέτει γελώντας: «Η Άννα δεν ξέρω αν μου κάνει καν κριτική, μου κάνει πολύ λίγη».

«Είμαστε 30 χρόνια με τη Μάρα»

«Οι γυναίκες είναι το σημαντικότερο κομμάτι στη ζωή μας» σημειώνει ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη «σιδηρά κυρία» των media, τη Μάρα Ζαχαρέα, διευθύντρια ειδήσεων του STAR και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού. 

«Με τη Μάρα είμαστε 20 χρόνια, γνωριστήκαμε το 1989. Αλίμονο, όπως όλες οι οικογένειες, αντιμετωπίσαμε και εμείς τις δυσκολίες μας. Περνάμε πάρα πολύ ωραία», τονίζει.

«Τα παιδιά με ρωτάνε “τι θα φάμε σήμερα”»

Ένα από τα χόμπι του, όταν βρίσκει χρόνο, είναι η μαγειρική. Και, όπως λέει, το κάνει καλά.

«Μαγειρεύω πολύ καλά, φτιάχνω και δικό μας ψωμί στο σπίτι. Τα παιδιά ρωτάνε “μπαμπά τι φαγητό έχει σήμερα;” . Η Μάρα (λόγω φόρτου εργασίας) μαγειρεύει τα σαββατοκύριακα και μαγειρεύει πολύ καλά.  Αυτή είναι της ιταλικής κουζίνας, εγώ είμαι της μεσογειακής - ελληνικής περισσότερο».

«Θα έχουμε εκλογές τον Μάιο»

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, τέλος, επαναλαμβάνει την εκτίμηση του ότι ο Μάιος θα είναι μήνας… τριπλών εκλογών (είναι ήδη προγραμματισμένες οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωκλογές).

«Οι εκλογές πιστεύω ότι θα γίνουν το Μάιο, το λέω από το 2016», τονίζει.

«Παραλίγο να ήμουν καθηγητής του Τσίπρα»

«Τη δεκαετία του ’80 δίδαξα στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Παραλίγο να ήμουν καθηγητής του Αλέξη Τσίπρα» λέει χαμογελώντας ο κ. Ρουσόπουλος.

Όπως εξηγεί, την εκπαιδευτική χρονιά 1988-89, ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε το μάθημα της δημοσιογραφίας, που δίδασκε ο κ. Ρουσόπουλος. «Μου το είχε πει ο ίδιος, πολλά χρόνια μετά. Δεν το ήξερα», σημειώνει ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top