Ρουσόπουλος για Αναθεώρηση: O ΣΥΡΙΖΑ θέλει δεξιά παρένθεση

«Ζούμε τη διακωμώδηση των Θεσμών»

«Ζούμε το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς και εχθές, τη διακωμώδηση των θεσμών» είπε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας στον Alpha την σκληρή κόντρα ανάμεσα και κυβένρηση και Νέα Δημοκρατία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο πρώην υπουργός είπε πως για το θέμα των αρμοδιοτήτων της δεύτερης Αναθεωρητικής Βουλής (αυτής δηλαδή που προκύπτει μετά τις εκλογές) είχαν γνωμοδοτήσει κορυφαίοι συνταγματολόγοι, όπως ο Αριστόβουλος Μάνεσης και ο Δημήτριος Τσάτσος, οι οποίοι είχαν ξεκαθαρίσει πως «όταν πάμε σε Αναθεώρηση, πρέπει να οριστούν τα άρθρα που είναι προς αναθεώρηση στην παρούσα Βουλή και στην επόμενη Βουλή το περιεχόμενό τους».

Αναθεώρηση: Άνω-κάτω η Βουλή για εκλογή ΠτΔ και… πρόωρες εκλογές

«Η κατεύθυνση, φυσικά, παραμένει ίδια», είπε ο κ. Ρουσόπουλος, εξηγώντας -όσον αφορά το άρθρο 32- πως και η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.

«Ο νομοθέτης αποφάσισε, πριν από πολλά χρόνια, ότι δε θα αποφασίζουμε σε μία Βουλή για την αναθεώρηση συνολικά, αλλά πως θα μεσολαβεί και εκλογική αναμέτρηση πριν την επόμενη Αναθεωρητική Βουλή, ώστε ο λαός να είναι γνώστης των προτάσεων», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον βόρειο τομέα της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «θέλουν δεξιά παρένθεση» και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει τις εκλογές. Αν, ενδεχομένως, πάει σε εκλογές τον Μάιο του 2019, όπως εδώ και δύο χρόνια λέω ότι -κατά την εκτίμησή μου- θα συμβεί, θα μπορεί μέσα σε εννέα μήνες (τον Φεβρουάριο του 2020 είναι η προεδρική εκλογή) να προκαλέσει κάποια αναταραχή και να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη κι αν αυτός είναι ο αξιολογότατος Προκόπης Παυλόπουλος, που η ίδια η κυβέρνηση επέλεξε».

«Σήμερα λοιπόν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά εμφανίζεται να μη θέλει να συνδέεται η προεδρική εκλογή με τη διάλυση της Βουλής, για να έχει τη δυνατότητα η κάθε κυβέρνηση να κάνει το έργο της σε τέσσερα χρόνια, από τη μία στιγμή στην άλλη, γυρνάει πίσω. Γι’ αυτό μιλάω για διακωμώδηση των θεσμών. Τους θεσμούς τους σεβόμαστε, δεν είναι α λα καρτ», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος από το 2007, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, μιλούσε για Βουλή με σταθερή θητεία και είχε ζητήσει τότε από τον κ. Τσάτσο τότε να επεξεργαστεί τρόπους για να αποσυνδεθεί η προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής.

Τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και μη κρατικών πανεπιστημίων, αναρωτώμενος γιατί «υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, δε δέχονται ότι στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε και μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό και να δίνουμε δισεκατομμύρια για τις σπουδές τους;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top