Ποιες αλλαγές πρέπει να κάνει η Ελλάδα για τη Βόρεια Μακεδονία

Πινακίδες με τη νέα ονομασία και σε ελληνικούς δρόμους

Μια σειρά αλλαγών για την υιοθέτηση της νέας ονομασίας της γειτονικής χώρας «ξεκλειδώνει» η ρηματική διακοίνωση που έστειλε σήμερα το απόγευμα η Αθήνα στα Σκόπια.  

Στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση - Ξεκινούν οι υποχρεώσεις των Σκοπιανών

100.000 οδηγοί που κινούνται καθημερινά στα βόρεια σύνορα της χώρας θα σταματήσουν να συναντούν στο δρόμο τους τις πινακίδες με το όνομα ΠΓΔΜ ή FYROM,  αφού θα αντικατασταθούν απο νέες που θα αναγράφουν το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Η υιοθέτηση του νέου ονόματος αναμένεται να προκαλέσει διπλωματικές κόντρες αλλά και σύγχυση σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως ανάμεσα στην πινακίδα με την ονομασία της γειτονικής χώρας και στην πινακίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας.

Μόλις πάντως η γειτονική χώρα αλλάξει τις δικές της πινακίδες στα σύνορα, θα δοθούν σχετικές οδηγίες απο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στις Περιφέρειες για να αντικαταστήσουν τις πινακίδες και στην Ελλάδα. 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε μάλιστα στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star:  «Όσο είμαι εγώ περιφερειάρχης δε θα βάλω πινακίδα Βόρεια Μακεδονία». .

Το νέο όνομα, «Σεβέρνα Μακεντόνια» στα σλαβικά, θα  μπει σε όλα τα δημόσια κτίρια της γειτονικής χώρας αλλά και στις διπλωματικές αντιπροσωπείες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top