Πανευρωπαϊκό ρεκόρ: Ένα στα δύο δάνεια είναι «κόκκινα»

Χατζηδάκης: Ίσως μιλάμε και για παγκόσμιο ρεκόρ

Βαζάκι με κέρματα στη σειρά

Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα «κόκκινα» δάνεια κατέχει η Ελλάδα, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Τα κόκκινα δάνεια είναι πια στην Ελλάδα, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης και των πιστωτών, στο 46%, με επίσημα στοιχεία. Είναι πανευρωπαϊκό ρεκόρ, ενδεχομένως και παγκόσμιο ρεκόρ. Δεύτερη χώρα είναι η Κύπρος με 29%, τρίτη η Ιταλία με 11% και μετά ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 5%», είπε ο κ. Χατζηδάκης στο Πρακτορείο 104,9 FM.

O αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως η θέση της ΝΔ εδώ και χρόνια είναι πως χρειάζεται συνολική παρέμβαση στο θέμα: «Λέμε ότι θα πρέπει στα επιχειρηματικά δάνεια να υπάρχει ένας απλός μηχανισμός, όχι ο εξωδικαστικός μηχανισμός της κυβέρνησης που δεν έχει λειτουργήσει καθόλου, έχουν καλυφθεί μόνο χίλιες κάτι περιπτώσεις, με βάση τον οποίο οι τράπεζες έχουν πάρει τις λεγόμενες προβλέψεις σε κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας».

Τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία

«Κατ' αρχήν μια επιτάχυνση της διαδικασίας, που κρατάει καμιά 15αρια χρόνια» εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης και προσθέτει: «Προτείνουμε να υπάρχει ένας μηχανισμός που ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και υπάρχει μηχανισμός διασταύρωσης στοιχείων μεταξύ τραπεζών, μεταξύ τραπεζών, εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων».

Τέλος η ΝΔ, προτείνει να ξεκινάει η όλη διαδικασία από τον έλεγχο των υποθέσεων εκείνων που υπάρχουν μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία γιατί εκεί μπορεί να κρύβονται περισσότερο και μπαχτατσήδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top