Για το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη μιλούν οι Financial Times

Μικρή ατζέντα στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup

Συνταξιούχοι σε πορεία στην Ελλάδα

Για το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη κάνουν λόγο οι Financial Times, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη του Eurogroup.

Σε άρθρο της με τίτλο «Η Ευρώπη ανοίγει τις κάνουλες των δαπανών καθώς τερματίζεται η λιτότητα», η οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μια αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιείται σχεδόν χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, χρόνια συχνά οδυνηρής λιτότητας, φαίνεται να τερματίζονται, καθώς οι κυβερνήσεις, από τις παραδοσιακά ανοργάνωτες έως τις πιο συντηρητικές, χαλαρώνουν τα «λουριά» και υιοθετούν την ανάγκη δημοσιονομικών κινήτρων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την ιστοσελίδα Europa Press, η οποία επικαλείται κοινοτικές πηγές, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες με «πάρα πολύ μικρή» ατζέντα.

Η συνάντηση του Eurogroup, θα εστιάσει στην ανάλυση των τελευταίων οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής, που επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο βασικός παράγοντας της μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται στην επιβράδυνση των οικονομιών της Γερμανίας και Ιταλίας, που θα έχουν ανάπτυξη 1,1% και 0,2% αντίστοιχα, ενώ οι Βρυξέλλες επαναπροσδιόρισαν προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη και στην Ισπανία κατά ένα δέκατο (έως 2,1%).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top