Μητσοτάκης: Σε λίγο θα καταργηθεί το Βόρεια και θα μείνει μόνο το Μακεδονία

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Δυτική Μακεδονία. Από την Κοζάνη, ο Kυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ως επόμενος Πρωθυπουργός εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να απεμπολίσω το δικαίωμα της Ελλάδος να βάλει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, εφόσον κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα», προσθέτοντας πως σε σημειολογικό επίπεδο, τη φράση «καλωσορίζω τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό, δεν πρόκειται ποτέ να την ακούσετε από τα δικά μου χείλη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε παράλληλα τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα μακεδονικά προϊόντα:

«Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα, τα οποία σήμερα κινδυνεύουν από αυτή τη Συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα», αναφέροντας πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Στη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι, γράφοντας στο Twitter:

«Επισκέφθηκα τη Σιάτιστα Κοζάνης, για την απελευθέρωση της οποίας πολέμησε και ο παππούς μου, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το σώμα εθελοντών Κρήτης. Με συνδέουν πολλά με αυτά τα μέρη και αισθάνομαι δυνατά την ευθύνη που έχω να υπερασπιστώ τις αξίες και τις ευαισθησίες των Μακεδόνων».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top