Πολιτική θύελλα έχουν σηκώσει οι εξελίξεις στη Βουλή, με την ιδιότυπη προσχώρηση στην κυβερνητική πλειοψηφία των έξι βουλευτών, που έδωσαν πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Οι έξι βουλευτές (Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Παπακώστα, Δανέλλης, Κόκκαλης, Κουντουρά) δήλωσαν μάλιστα ότι, στα νομοσχέδια που θα έρθουν, επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετρείται σε εκείνες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε να μη χρειάζεται να διαπιστωθεί η «δεδηλωμένη» της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, όμως, οι δύο εξ αυτών, ο κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ,. Ζουράρις, παραμένουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αν και δηλώνουν ότι είναι… με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Να προσμετρώνται σαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν οι έξι του "Ναι"
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, δηλώνει ότι κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης-κουρελού, ωστόσο έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης, που μίλησε για πρωτοφανή σκηνικά στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετηθεί η κυβέρνηση.
«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή. Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.
Σφοδρή αντίδραση ΝΔ στους «έξι»: Κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο
«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
«Θα είναι σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα είναι», σημείωσε το Ποτάμι, το οποίο καυτηρίασε τη στάση του πρώην βουλευτή του Σπύρου Δανέλλη: «Όταν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση. Τώρα το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής, η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.