Σφοδρή αντίδραση ΝΔ στους «έξι»: Κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο

Μαξίμου: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης - κουρελούς

Με μια δριμύτατη ανακοίνωση σχολίασε η ΝΔ την ενέργεια των έξι βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης να ζητήσουν να προσμετράται η ψήφος τους  με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Να προσμετρώνται σαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν οι έξι του "Ναι"

Η ΝΔ κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για  «κοινοβουλευτικό ευτελισμό», για «έξι δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ» και για «κυβέρνηση – κουρελού» και υποστηρίζει ότι είναι συνταγματικά ανυπόστατο το πληρεξούσιό τους.      

Αναφέρει συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της : 

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη Βουλή. 

 Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Μαξίμου: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης - κουρελούς    

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ειρωνεύτηκε την  επιχειρηματολογία της ΝΔ για «κυβέρνηση - κουρελού»,  αλλά διευκρίνισε ότι οι έξι βουλευτές δεν εντάσσονται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολίασαν:      

«Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης - κουρελού. Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top