Καμμένος: Αντιδημοκρατική η προσπάθεια κατά της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Επικαλέσθηκε απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

Πάνος Καμμένος

Για «αντιδημοκρατική  προσπάθεια» να πάρουν την Κ.Ο. από τους  ΑΝΕΛ έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο twitter. 

“Όταν μίλησα για αντιδημοκρατική προσπάθεια να πάρουν από τους ΑΝΕΛ την Κ.Ο. αντίθετα από την ήδη υπάρχουσα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής , γνώριζα την απόφαση του 2013. ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 15 ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ” έγραψε ο κ. Καμμένος στην ανάρτησή του. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρεται σε γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, στις 6 Νοεμβρίου 2013, ύστερα από ερώτημα του τότε Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου,  για το τι ισχύει σχετικά με την ίδρυση και τη διάλυση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν βουλευτές αποχωρούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν. 

Στη γνωμοδότηση αναφέρεται ότι βασική προϋπόθεση είναι οι βουλευτές να υποβάλουν ενυπόγραφη δήλωση στην οποία να αναφέρουν σε ποια από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ανήκουν. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται  ότι ανήκουν στην Κ.Ο. του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκαν και ότι  χρειάζεται έγγραφη δήλωση αποχώρησης από  αυτήν. 

Όπως συμπεραίνεται συνεπώς και από την ανάρτηση του κ. Καμμένου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει αποχώρηση που να έχει δηλωθεί εγγράφως, η Κ.Ο. εξακολουθεί να υφίσταται.

Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής  πώς θα επηρεάσει τη διχογνωμία για την τύχη της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ η σημερινή επιστολή έξι βουλευτών, δύο εκ των οποίων (Ζουράρις, Παπαχριστόπουλος) ανήκουν…. ακόμη σε αυτήν, με την οποία ζητούν να προσμετράται η ψήφος τους με την ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν έχουν προσχωρήσει στο συγκεκκριμένο κόμμα. 

Να προσμετρώνται σαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν οι έξι του "Ναι"
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top