Ανακοινώνει την αύξηση του κατώτατου μισθού ο Τσίπρας

Θα ισχύσει από την ερχόμενη Παρασκευή

Ο Τσίπρας με τους Βασιλειάδη, Ρήγα και Φάμελλο στο Μαξίμου

Σήμερα θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα ισχύσει από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου.

Το υπουργικό συμβούλιο, που θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις, μετά την εισήγηση της υπουργού Εργασίας, ‘Έφης Αχτσιόγλου, συνεδριάζει στις 15.00 και την ανακοίνωση αναμένεται να την κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα ανακοινώσει και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 633 ευρώ, με την αύξηση να είναι λίγο λιγότερη από 8%. Ο κατώτατος µισθός σήµερα είναι στα 586,08 ευρώ µεικτά για άγαµο, νεοπροσλαµβανόµενο χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, ενώ το ηµεροµίσθιο ανειδίκευτου εργάτη είναι 26,18 ευρώ.

Όπως τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου, από την αύξηση του κατώτατου μισθού θα ωφεληθούν πάνω από 600.000 εργαζόμενοι, ενώ άλλοι περίπου 280.000 θα ωφεληθούν από τα επιδόματα που συναρτώνται με τον κατώτατο μισθό (επίδομα ανεργίας, παροχές μητρότητας, επίδομα επίσχεσης εργασίας ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης, επίδομα διαθεσιμότητας, κλπ.).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top