Τσίπρας: "Γεννήθηκε σήμερα η Βόρεια Μακεδονία"

Συνεχάρη του 153 βουλευτές που «ψήφισαν παρά τις πιέσεις»

Τους 153 βουλευτές που «παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, τις προσωπικές επιθέσεις, άντεξαν και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και της συνείδησής τους, προτάσσοντας το πατριωτικό καθήκον», ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας εκ νέου λόγο για ιστορική ημέρα σε δήλωσή του μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας έξω από τη Βουλή σε δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μπαίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα που βάραινε την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Θωρακίζουμε την κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας», πρόσθεσε ενώ μίλησε για νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. «Δίνουμε χώρο στην ειρήνη, τη συνεργασία», εξήγησε.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές θα ευγνωμονούν τους 153 βουλευτές, οι οποίοι στήριξαν τη Συμφωνία. Είπε, δε, ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έχει νικητές και ηττημένους και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σύντομα θα φανούν τα οφέλη για τη χώρα από την κύρωση της Συμφωνίας, την οποία χαρακτήρισε «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός». Επανέλαβε, εξάλλου ότι «σήμερα γεννήθηκε η Β. Μακεδονία», σημειώνοντας πως θα είναι φίλη χώρα της Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή». Τέλος σημείωσε πως ο κύριος Ζάεφ τον κάλεσε για να του πει συγχαρητήρια όπως έκαναν και άλλοι ηγέτες.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε δήλωση στον λογαριασμό του στο facebook  χαρακτηρίζοντας ιστορική την ημέρα που γεννήθηκε η Βόρεια Μακεδονία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top