Βενεζουέλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μαδούρο και η ΝΔ Γουαϊντό

Ο Σκουρλέτης συνάντηση τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας

Διαδηλωτές στη Βενεζουέλα

Τη στήριξή του στον Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η Νέα Δημοκρατία δήλωση πως στηρίζει ως προσωρινό πρόεδρο τον Γκουαϊντό.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σε προγραμματισμένη από μέρες συνάντηση τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Φερνάντεζ, η οποία συνέπεσε με τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Λατινοαμερικάνικη χώρα.

Βενεζουέλα: Δεκάδες νεκροί από πυρά αστυνομικών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε γραπτή ανακοίνωσή του, μετά τη συνάντηση.

«H Nέα Δημοκρατία συμμετέχει και υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ευρωκοινοβουλίου για να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουάιντο ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Υποστηρίζουμε τις ελεύθερες δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές» αναφέρει, από την πλευρά του, σε σχετική του ανάρτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top