Κουτσούμπας: Ίσως μας ξεφουρνίσουν σε λίγο νέα προσέγγιση και για τη Θράκη

«Το ΚΚΕ λέει “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά στην εκδήλωση του ΚΚΕ

«Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών λέει το ΚΚΕ, όπως ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην αποψινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

«Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας "Όχι" στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και τους ευρωατλαντικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας 'Ναι' στην ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη του ελληνικού με τον γειτονικό λαό. Είναι το γνήσιο '"Οχι" και το αληθινό "Ναι" αυτά που δέσποσαν σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη, σε αυτό το αιώνιο σύμβολο του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, που έκανε τον γύρο του κόσμου» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που «σχεδίασε, υλοποίησε και υπέγραψε τελικά με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου για να κάνουν τις μπίζνες τους στα Βαλκάνια».

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει την αλήθεια ότι βασικός στόχος της συμφωνίας είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και προοπτικά στην ΕΕ καθώς και ότι η Συμφωνία είναι μέρος των γενικότερων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Βαλκάνια.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αποκάλυψε από τις αρχές της δεκαετίας του '90 τον παραπλανητικό ρόλο της ονοματολογίας, υποστήριξε τη θέση για σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, καταδικάζοντας τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό».

Αναφέρθηκε ακόμη «στα ατλαντικά παιχνίδια που 'πυροδοτούν τον λεγόμενο αυτοπροσδιορισμό των μειονοτήτων για να εφαρμόσει το ΝΑΤΟ τη γνωστή πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” στα Βαλκάνια».

«Μπορεί σε λίγο να μας ξεφουρνίσουν καμιά νέα προσέγγιση και για τη Θράκη και για αλλού στην περιοχή» επισήμανε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top