Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι

Μαζί με τον Γρ.Ψαριανό δε στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

εκτακτο

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού είναι πλέον ο  Γιώργος Αμυράς, 

Ο βουλευτής έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι, με επιστολή, στην οποία εξηγεί τους λόγους παραίτησής του, που δεν άλλος από την αντίθεσή του για το Μακεδονικό. Παράλληλα, ευχαριστεί προσωπικά τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Δύο μέρες πριν, ο κ. Αμυράς είχε αναρτήσει κείμενο μαζί με τον βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανό,εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με την κίνηση αυτή το Ποτάμι μένει με τέσσερις βουλευτές και χάνει έτσι την Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή.

Η επιστολή του Γιώργου Αμυρά

"Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα"

Σκληρή επίθεση από Ποτάμι: Στον δρόμο του Δανέλλη ο Αμυράς

Με μια σκληρή ανακοίνωση το Ποτάμι επιτίθεται στον κ. Αμυρά για την απόφασή του και αφήνει αιχμές για τη μη παράδοση της βουλευτικής έδρας.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Ο Γιώργος Αμυράς  λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.

Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους.

Ειδικά ο κ.Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top