Αυτή είναι η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή

Η ανθρωπογεωγραφία και η «δεξαμενή» στην οποία στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέλεια Βουλής

Η κυβερνητική ανθρωπογεωγραφία στη Βουλή  αλλάζει πλέον,  αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην δεξαμενή των μικρών κομμάτων. 
Εκτός απο την ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα, απο το Ποτάμι παίρνει τον Σπύρο Δανέλλη και απο τους ΑΝΕΛ,  εκτός απο τους Κουντουρά και Κόκκαλη θα στηρίξουν την κυβέρνηση οι  κύριοι Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος.  

«Θα παραδώσω την έδρα» δήλωσε στον Star ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά στην ερώτηση αν  τη δίνει στον Τέρενς Κουίκ, απάντησε ότι  «όταν τα έλεγα εγώ αυτά δεν υπήρχε κόντρα Κουίκ με Καμμένο». 

Παπαχριστόπουλος: Θα ψηφίσω κυβέρνηση και Πρέσπες και μετά παραιτούμαι

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Αν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί μετά την ψήφιση των Πρεσπών, την έδρα του καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί. Τότε ο Πάνος Καμμένος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον «εφιάλτη» να μην εχει κοινοβουλευτική ομάδα. Γι’  αυτό και αναζητά τον 5ο βουλευτή στο πρόσωπο του Αριστείδη Φωκά.  

ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΛΛΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ  

Φουρτούνες έχει και  το Ποτάμι. Αντιμέτωπος με τη διαγραφή είναι ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε μια ροσπάθεια να τον πείσει να μη στηρίξει την κυβέρνηση. Αν το κάνει, δεν αποκλειεται το Ποτάμι να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.   
Θεοδωράκης στον Δανέλλη: Αν δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης διαγράφεσαι

«Καλό θα είναι να μην το κάνει. Αν το κάνει προφανώς θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς για το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση το κόμμα του.     

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για συναλλαγή της με βουλευτές,  για τη θετική  τους ψήφο.«Αν θεωρούν στη ΝΔ ότι υπάρχουν ανταλλάγματα, κρίνουν εξ’  ιδίων τα αλλότρια» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Alpha TV.    
 

Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα αρχίσει αύριο το πρωί.

Το βράδυ της Τετάρτης η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top