«Μύλος» σε Σκόπια και Αθήνα από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Θρίλερ για τον Ζάεφ - Στον «αέρα» η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σοβαρές αναταράξεις σε Σκόπια και Αθήνα προκαλεί η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως απέδειξε και η μετάθεση για αύριο της κρίσιμης συνεδρίασης για τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή της γειτονικής χώρας.       

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ : Ο ΖΑΕΦ "ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ" ΝΑ ΒΡΕΙ 80 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Με τους εθνικιστές στους δρόμους, ο Ζάεφ μέσα στη Βουλή ζει ένα θρίλερ γιατι δεν έχει κλειδώσει τους 80 βουλευτές. Αιτία ειναι η ιθαγένεια για την οποία  «πλακώνονται»  οι οκτώ αντάρτες του VMRO που θέλουν να ειναι μόνο «μακεδονική»  με τους εκπροσώπους δυο αλβανικών κομμάτων που ζητούν να μπουν  αναφορές και σε άλλες εθνότητες,  όπως η αλβανική. Αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να παίρνουν κάθε τρεις και λίγο αναβολή .

Σκόπια: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

ΖΑΕΦ: ΔΕΝ ΕΧΩ 80 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΚΟΜΑ

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παραδέχθηκε:  «Δε μπορώ να πω ότι έχουν βρεθεί (80 βουλευτές). Όλοι θα αναλάβουν την ευθύνη τους  και το σοσιαλιστικό κόμμα θα επιλέξει και η κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της. Ή θα υπάρξουν οι 80 με ευθύνη είτε δεν θα υπάρξουν. Ελπίζω να βρεθεί η πλειοψηφία».  

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΑΜΕ ΣΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗΣ Ή ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Στην Αθήνα ο  πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν ο κυβερνητικός του εταίρος αποσύρει την στήριξη του. Τότε, ή θα εξασφαλίσει 151 βουλευτές με  ψήφο εμπιστοσύνης ή η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές.  «Αν συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, θα το πει καθαρά και θα προχωρήσουμε ή θα πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης»  δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο Open. 

Τσίπρας: Αν δε με στηρίξει ο Καμμένος ψήφος εμπιστοσύνης ή κάλπες!

ΝΔ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΜΕ ΕΞΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, η ΝΔ σχολίασε ότι «θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους».  

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗΣ

Αν φύγει ο Πάνος Καμμένος, ο Αλέξης Τσίπρας που έχει 145 μπορεί να φτάσει τους  150 με:   Tην Κατερίνα Παπακώστα, από τους ΑΝΕΛ με την Ελενα Κουντουρά, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και  πιθανόν  τον  Κώστα Ζουράρι, αλλά και με τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι.

Έτσι θα αναζητήσει τον εκατοστό πεντηκοστό πρώτο ανάμεσα στον Γιώργο Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων ο οποίος δηλώνει ότι δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν έχουν ψηφιστεί προηγουμένως οι «Πρέσπες»  και στον Βασίλη Κόκκαλη των ΑΝΕΛ, ο οποίος  δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του.

«Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση»: Έσκασε βόμβα… εκλογών!

Αν δε βρει τους  151 θα πάμε σε εκλογές. Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Παπάς  θέτουν ως όριο τον Μάιο. Και το  πιθανότερο είνα : εθνικές εκλογές στις 19 Μαΐου μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις 26 Μαΐου ευρωεκλογές,  μαζί με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top