ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: «Θα έχουμε 151 βουλευτές και πλέον σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία»

Εκτιμούν ότι θα ψηφισθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Κουμουνδούρου

Η εκτίμηση ότι σε κάθε περίπτωση είναι εφικτή πλειοψηφία 151 βουλευτών στη Βουλή, αλλά και ότι θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών,  κυριάρχησε στη σημερινή συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα για τις πολιτικές εξελίξεις.   

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τους τριγμούς στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου

NΔ για τις εξελίξεις: Εκλογές ή ψήφος εμπιστοσύνης

Η συγκεκριμένη εκτίμηση βέβαια συνεπάγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει τη στήριξη βουλευτών άλλων κομμάτων, ακόμη κι αν αποφασίσουν τελικά οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.       

«Ορίζοντας συνεχίζει να είναι λήξη τετραετίας» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, ενώ ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών κάνουν λόγο για «ιστορική ευθύνη που αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους βουλευτές προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που έχει ταλανίσει χώρα». 

Οι ίδιες πηγές πάντως υποστηρίζουν ότι δε συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και αρκούνται στην εκτίμηση ότι «σε οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει 151 και πλέον ψήφους». 
 
Όσον αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ή ψήφο εμπιστοσύνης, σχολιάζουν ότι  «λέμε στον κ. Μητσοτακη ιδού Ρόδος ιδού και το πήδημα», καλώντας τον εμμέσως να καταθέσει πρόταση μομφής στη Βουλή,  .

Σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης Καμμένου οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι στην ΠΓ έγινε συνολική συζήτηση για το τι συμβαίνει, ενώ για τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αναφέρουν ότι «την Τετάρτη θα περιμένουμε να πάρει αποφάσεις». 
.
Παραδέχθηκαν όμως ότι τα τελευταία 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Καμμένο, διαψεύδοντας κατ’ αρχήν το ενδεχόμενο για αυριανή τους συνάντηση,  λόγω απουσίας του προέδρου των ΑΝΕΛ και διευκρινίζοντας ότι  «κάποια στιγμή είναι προφανές ότι θα συναντηθούν αλλά δεν είναι κλεισμένο κάτι».  

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να συνεχίσει να κυβερνά με την ψήφο ανοχής, επαναλαμβάνουν ότι  «σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες η Πολιτική Γραμματεία  του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση μπορεί να συγκεντρώσει 151 ψήφους», ανεξαρτήτως των οποιονδήποτε εξελίξεων και καταλήγουν με τον ίδιο τρόπο που απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στη ΝΔ:  «Προκαλούμε τον κ. Μητσοτακη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να δούμε ποιος έχει την πλειοψηφία της Βουλής». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top