«Τσαμπουκάδες» χωρίς τέλος από την Τουρκία

Βγάζουν κι άλλο γεωτρύπανο στο Αιγαίο - Νέες υπερπτήσεις από F16

 Οι λεονταρισμοί της Τουρκίας δεν έχουν τέλος. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα φόβου προαναγγέλλοντας την άφιξη δεύτερου γεωτρύπανου στη Μεσόγειο. 

Την ίδια ώρα, τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από Φαρμακονήσι και Παναγιά, στα 28.000 πόδια στις 12.44. Στις 12:56 πέταξαν πάνω από την Παναγιά, επίσης στα 28.000 πόδια. 

Τα επικίνδυνα παιχνίδια των γειτόνων όμως δε σταματούν εδώ. Xθες, έγιναν 11 παραβιάσεις από 13 τουρκικά μαχητικά και μάλιστα υπήρξε και μία αερομαχία,  αφού τέσσερα από αυτά ήταν οπλισμένα.

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: "ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"

"Σήμερα δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο.Yπενθυμίζουμε την αποφαη που έλαβε Εθνοσυνέλευση μας όπως με την Ακτοφυλακή μας και με το Ναυτικό μας και κάνουμε αυτό που πρέπει όταν γίνονται κάποια αρνητικά βήματα" διαμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Αμετανόητος εμφανίζεται ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε χθες τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας "κακομαθημένο παιδί".

Τσαβούσογλου μαινόμενος: «Μαζέψτε τον Καμμένο μην έχουμε ατύχημα»!

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ"

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε με tweet: "Κύριε Τσαβούσογλου σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, θα συνεχίσει η Ελλάδα το έργο αυτό επιδιώκοντας την Ειρήνη, υπερασπιζόμενη την Κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες. Δεν σας φοβάται κανείς πια". 

ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ

Σε μια επίδειξη ισχύος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προαναγγέλλει την άφιξη στη Μεσόγειο του δεύτερου γεωτρύπανου μέσα στον Ιανουάριο:  "Τώρα πια ξεκινάμε γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου και ανατολικά της Κύπρου απο βορρά προς το νότο στις περιοχές που μας έχει καλέσει η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”  αλλά και δυτικά εκεί που φτάνει η υφαλοκρηπίδα μας"

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: "ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ"

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας πάντως στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247, εμφανίσθηκε καθησυχαστικός:   

"Δε θεωρώ ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να μην δείχνουμε πάντοτε την αναγκαία εγρήγορση, συνδυασμένη όμως με νηφαλιότητα". 

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ NAVTEX

"Η Άγκυρα εκδίδει νέα Navtex δεσμεύοντας περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που επικαλύπτει τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για να πραγματοποιήσει το Barbaros και δύο συνοδευτικά ,σεισμογραφικές έρευνες από σήμερα μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. 

ΠΗΓΕΣ ΥΠΕΞ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ

Σχολιάζοντας τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας, πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν:   " Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να επιδιώκει τη συνεργασία μέσω του διαλόγου και δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιου είδους αδιέξοδες ρητορικές εξάρσεις". 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top