Τσαβούσογλου μαινόμενος: «Μαζέψτε τον Καμμένο μην έχουμε ατύχημα»!

«Κακομαθημένο παιδί» χαρακτήρισε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας

Εκτός ελέγχου βγήκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος χαρακτήρισε τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, "κακομαθημένο παιδί" .  "Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι λένε τον Υπουργό Άμυνας, τον λένε ‘το κακομαθημένο μας παιδί’. Προσέχετε το κακομαθημένο σας παιδί για να μην ξεφύγει κανένα ατύχημα από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε" ανέφερε με προκλητικό ύφος.   

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βγάζει το μένος του για την Ελλάδα και κάνει επίδειξη στους μελλοντικούς στρατοχωροφύλακες. Από αυτή την Ακαδημία αποφοιτούν οι φρουροί των συνόρων της Τουρκίας, από εκεί δηλαδή που εκπαιδεύτηκαν εκείνοι που συνέλαβαν τους στρατιωτικούς μας Κούκλατζη και Μητρετώδη.

"Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση. Δεν ωφελεί σε τίποτα και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος στα καλά καθούμενα με δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση αν προσπαθήσετε να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα " συμπλήρωσε. 

Η Άγκυρα προσπαθεί να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου εξηγεί στο Star ο διεθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης:   " Παρότι το βλέμα της Τουρκίας είναι στραμμένο στη Συρία η γειτονική χώρα δε χάνει το ενδιαφέρον της για το Αιγαίο και ειδικότερα την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία βλέπει στη σχέση με την Ελλάδα ένα μαραθώνιο κατά τον οποίο θέλει να εξουθενώσει τη χώρα μας και να μας σύρει στο τραπέζι του διαλόγου άνευ όρων, εφόλης της ύλης και χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων δυνάμεων"

ΣΥΡΙΑ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΚΑΡ

"Όλοι μαζί σας υποβάλλουμε τα σέβη μας. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τις εντολές σας" ανέφερε  μέσω του… κινητού του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Ακάρ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.   "Συμπολεμιστές μου απο τον ανώτερο μέχρι τον κατώτερο βαθμό. Όλοι ξέρετε πόσο σημαντικό είναι το σημείο το οποίο βρίσκεστε" τόνισε ακόμα ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Tην ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν αγωνίζεται για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στη Συρία. Είναι πανταχού παρών.  Την ανώτερότητά της επιδιώκει να δείχνει η Άγκυρα με κραυγαλέες δηλώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εσωτερικό της. Ο Χουλουσί Ακάρ  μιλά ξανά για "γαλάζια πατρίδα" δείχνοντας τα δόντια της στην Ελλάδα. Και αυτό παρότι επίκειται επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία. 

ΦΙΛΗΣ: "ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ"

"H Tουρκία επιθυμεί να γκριζοποιήσει το τρίγωνο μεταξύ Κρήτης, συμπλέγματος Καστελορίζου και κυπριακής ΑΟΖ. Δεν αποκλείεται να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού εντός της κυπριακής αποκλειστικής ζώνης και εξαρτάται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ κατά πόσο θα αποτρέψει την Άγκυρα από την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης" δήλωσε  ο κ. Φίλης στο Star για το ενδεχόμενο τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top