Ζάεφ: Μοντέλο επίλυσης διαφορών η συμφωνία μου με τον Τσίπρα

Δηλώνει πολύ αισιόδοξος πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ

Την εκτίμηση πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι μοντέλο ειρηνικής επίλυσης διαφορών και για άλλες χώρες εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και το tvxs.gr.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε πολύ αισιόδοξος για τη συμφωνία, σημειώνοντας πως αν επικυρωθεί και στα δύο κοινοβούλια, «θα είναι στ’ αλήθεια ένα τεράστιο βήμα», που «θα φέρει μόνο πλεονεκτήματα».

«Κάθε χρόνο έχουμε 1.7 εκατ. πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Σταθερά 1,5 εκατομμύριο πολίτες την επισκέπτονται . Αυτό δείχνει μια αληθινή φιλία, που υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες μας», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίσημη πρόταση της νομπελίστριας κας Μπουσαναουϊ να δοθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Αισθάνομαι έκπληκτος! Είναι μεγάλη τιμή για μένα, μεγάλη τιμή για τη χώρα μου. Τιμή για τους φίλους μου τους Έλληνες, τη χώρα σας, τον φίλο μου Αλέξη Τσίπρα αλλά και για τον Νίκο Κοτζιά που δεν είναι πια υπουργός. Ελπίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα το εκτιμήσει γιατί έχουμε δημιουργήσει ήδη ένα πολύ καλό μοντέλο. Πως να χτίζεις μια φιλία. Πως να ανοίγεις το μέλλον για τους πολίτες για τη νέα γενιά, για το πως ενεργούν υπεύθυνοι πολιτικοί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top