Η αναφορά Τσίπρα για 17 Νοέμβρη και Παπανδρέου που άναψε φωτιές

Τι απάντησαν η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και ο Καμμένος

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή για τη 17 Νοέμβρη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε σχόλιό του για την βομβιστική επίθεση τη Δευτέρα στον Σκάι.

«Έρχεστε εδώ και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορείτε πάλι εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνους αυτής της εξέλιξης, διότι στοχοποιήσαμε, λέει, μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους. Με δυο λόγια, δηλαδή, επαναλαμβάνετε αυτήν την ακραία και άθλια ανοησία που ακούστηκε και χθες, ότι η Κυβέρνηση είναι ο ηθικός αυτουργός της δράσης των τρομοκρατών. Είχαμε να ακούσουμε, κύριε Μητσοτάκη, τέτοια ακραία και άθλια κατηγορία για μια κυβέρνηση, για ένα πολιτικό κόμμα και για έναν πρωθυπουργό, από τότε που πάλι κάποιοι ακραίοι στο κόμμα σας, στην παράταξή σας, τη δεκαετία του ’80 κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της “17 Νοέμβρη”. Αυτήν την αθλιότητα ήρθατε να την επαναλάβετε εδώ» είπε ο πρωθυπουργός.

Οι αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το Κίνημα Αλλαγής ήταν έντονες, με αμφότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πετούν πίσω το μπαλάκι στον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως οι αναφορές αυτές είχαν γίνει από τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Το “πιστόλι” που χρησιμοποίησε η δεξιά για να χτυπήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον συνδέσει με τη 17Ν, σήμερα, το έχει ο κ. Τσίπρας στο δικό του θηκάρι και λέγεται Πάνος Καμμένος».

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Αυτό το έλεγε και το είχε γράψει ο Πάνος Καμμένος, για τον οποίο λένε ότι δεν είναι ακραίος».

«Ακραίος για τον Τσίπρα είναι ο Πάνος Καμμένος» σχολίασε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, οποίος ανήρτησε φωτογραφία του βιβλίου του Πάνου Καμμένου που κυκλοφόρησε το 1992 με τίτλο «Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη».

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κάνοντας retweet ένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα olympia.gr, που απηχεί απόψεις του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο οποίο αναφερόταν πως «ουδέποτε ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν» και πως όσοι έχουν διαδώσει αυτή την είδηση έχουν καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση από την ελληνική δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top