Ο Αντετοκούνμπο, ο Ακετονούμπο και ο Άδωνις...

Τι είπε για τον Έλληνα διεθνή και προκάλεσε αντιδράσεις - Η απάντησή του

Αντιδράσεις προκάλεσε σε μερίδα του διαδικτύου η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την ιθαγένειά του, ενώ μιλούσε για τα παράγωγα της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Blue Sky.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος από κεκτημένη ταχύτητα αποκάλεσε τον διεθνή παίκτη «Ακενοτούμπο», χαρακτήριζε επιζήμια για τη χώρα μας τη συμφωνία με τα Σκόπια, εξηγώντας πως η de jure αναγνώριση ιθαγένειας οδηγεί σε de facto αναγνώριση εθνικότητας.

Κάπου εκεί, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για τον ισχυρισμό του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ως Έλληνας δεν παίζει στο ΝΒΑ; Ο Έλληνας δε λένε; Και καλώς τον λένε. Γιατί έχει ελληνική ιθαγένεια. Άρα μην κοροϊδευόμαστε, όταν λέμε “μακεδονική” ιθαγένεια, αναγνωρίζουμε “Μακεδόνες”».

Ζάεφ: Μπορεί να έχουμε το πρόθεμα «Βόρεια», αλλά εμείς είμαστε η "Μακεδονία"

Διαπιστώνοντας αντιδράσεις από κάποιους για όσα είπε, μάλιστα με τον χαρακτηρισμό «παραλήρημα Άδωνι», ο κ. Γεωργιάδης έκανε σχόλιο στο twitter, μιλώντας για «κόλλημα».

«Όταν κάποιοι έχουν κόλλημα... Εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι δεν είναι Έλληνας, αλλά το ακριβώς αντίθετο! Ότι είναι και ότι το “nationality”, που εμπεριέχει η Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και αν το μεταφράζουν σε ιθαγένεια, τελικά είναι εθνότητα. Δηλαδή το αντίθετο από αυτό!» έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε και δεύτερο tweet, στο οποίο ο ίδιος «αποθέωνε» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έναν χρόνο πριν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top