Βιάζεται ο Ερντογάν να ρίξει στις θάλασσες το τουρκικό αεροπλανοφόρο

Eπισφαλείς οι ισορροπίες στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν βιάζεται να ρίξει στις θάλασσες το νέο του υπερόπλο. Το αεροπλανοφόρο αμφίβιας δράσης "Αναντολού" που αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι αποτελεί απειλή για το Αιγαίο, αφού επί της ουσίας πρόκειται για πλωτό υπερσύγχρονο οπλοστάσιο. 

"Πρώτα ο θεός θα κάνουμε και το αεροπλανοφόρο μας. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι, δεν έχω καμιά ανησυχία" δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Το "Αναντολού" ετοιμάζεται να ανατείλει στο Αιγαίο ένα χρόνο νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ "ANADOLU"

 "Τον Ιούλιο Αύγουστο θα έχουμε ολοκληρώσει το 100% την κατασκευή του πλοίου, και τον Φεβρουάριο Μάρτιο της επόμενης χρονιάς θα βάλουμε το πλοίο μας στη θάλασσα μέσα σε ένα ενάμιση χρόνο θα έχουμε ολοκληρώσει την παράδοσή του" τόνισε ο Μετίν Καλκαβάν,  Πρόεδρος  Εμπορικού Επιμελητηρίου Θαλάσσης

ΑΓΚΥΡΑ:  "ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ F 35"

Το σκάφος θα έχει μήκος 232 μέτρα και θα φέρει αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα, επιθετικά ελικόπτερα, drones και βέβαια τα διαβόητα πια F35. Η Τουρκία θεωρεί ότι θα τα πάρει κανονικά, παρά τις αντιδράσεις του αμερικανικού κογκρέσσου.

" Δεν είναι εύκολο να ακυρωθεί. Κάτι τέτοιο θα έχει οικονομική και νομική διάσταση και θα επηρεάσει και τις σχέσεις μας" υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ F35 ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δε φαίνεται όμως να είναι αυτή η άποψη των Αμερικανών που έστειλαν νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα. " Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει καμία καταστροφική επίπτωση, εάν υπάρξει πολιτική απόφαση ότι η Τουρκία δεν είναι εταίρος"  δήλωσε η Χέιντι Γκραντμ η αρμόδια υφυπουργός των ΗΠΑ σε θέματα Πολεμικής Αεροπορίας. 

ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ωστόσο, όταν το Αναντολού ναυπηγηθεί, η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο θα γίνει ιδαίτερα επισφαλής για εμάς, εξηγεί στο Star και την Άννα Σανοζίδου ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και διευθυντής του Kέντρου Eλέγχου ;Oπλων Θεόδωρος Λιόλιος.
Η ελληνική πλευρά δε χάνει βέβαια, το ασύγκριτο πλεονέκτημα που μας δίνουν τα αβύθιστα αεροπλανοφόρα, τα νησιά του Αιγαίου.

   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top