Ντοκουμέντο: Ο Ζάεφ μιλά στη Βουλή για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα

Αναφέρεται και στη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στη χώρα μας

Έντονες αναταράξεις έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα οι δηλώσειος του Ζόραν Ζάεφ για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και για διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας, οι οποίες προκάλεσαν μέχρι και την τηλεφωνική παρέμβαση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Αν και τα Σκόπια προσπάθησαν να μαζέψουν τις δηλώσεις του Ζάεφ, στο βίντεο – ντοκουμέντο από την ομιλία του στη Βουλή, φαίνεται ο Σκοπιανός πρωθυπουργός να απευθύνεται στην αντιπολίτευση, μιλώντας ακόμη και για απαγόρευση –μέχρι σήμερα–  της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα!

«Μιλάτε για "Μακεδόνες" στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε γι αυτούς εδώ και 27 χρόνια;» ρωτά την αντιπολίτευση ο Ζόραν Ζάεφ.

«Ντρίμπλες» από Ζάεφ με διπλή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Tι είπε ο εκπρόσωπος του Zάεφ στο Star για τις "ζαβολιές" για τη συμφωνία

«Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν τη “μακεδονική” γλώσσα, που ήταν ταμπού για την Ελλάδα», προσθέτει.

«Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη “Μακεδονία”. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά, αφαιρώντας τα σύνορα» καταλήγει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Το άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που μιλά για

Στο άρθρο 1, παράγραφοι 2γ και 2δ αναφέρεται πως η γλώσσα των Σκοπίων αναγνωρίζεται η «μακεδονική» και πως οι πολίτες του κράτους αναγνωρίζονται ως «Μακεδόνες»

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών στο άρθρο 1, παράγραφο 2, επισημαίνει πως η γλώσσα των Σκοπίων αναγνωρίζεται ως «μακεδονική» και οι πολίτες του αναγνωρίζονται ως «Μακεδόνες».

Σγουρίδης (αντιπρόεδρος ΑΝΕΛ): Να αναπέμψει τη συμφωνία ο Τσίπρας

Την αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Σγουρίδης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 19, που αναφέρεται στις περιπτώσεις μη τήρησης της διαδικασίας, όπως έχει συμφωνηθεί.

Το άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναφέρεται στις περιπτώσεις μη τήρησης των συμφωνηθέντων

Στο άρθρο 19, παράγραφοι 2 και 3, της Συμφωνίας των Πρεσπών προβλέπεται η διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί, εάν διαπιστωθεί από κάποια πλευρά μη τήρηση των συμφωνηθέντων

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ζήτησε την αναπομπή και ο Πάνος Καμμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σγουρίδης απάντησε: «Γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε».

O Κατρούγκαλος τα είπε στον Ντιμιτρόφ για να τα ακούσει ο Ζάεφ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top