ΥΠΕΞ προς Ερντογάν για τις απειλές του: Σταματήστε τις προκλήσεις!

Σκληρή απάντηση στην επίθεση του Τούρκου προέδρου σε Ελλάδα - Κύπρο

Υπουργείο Εξωτερικών

Σκληρή απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον πρόεδρο της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις δηλώσεις του περί «απερίσκεπτης συμπεριφοράς» της Ελλάδας και της Κύπρου, για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος. Αντιθέτως, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών προσθέτει:   

«Όποιες και αν είναι οι διαφορές τους, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας. Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση»

Ο Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του,  είχε χαρακτηρίσει συγκεκριμένα «απερίσκεπτες» τις ενέργειες της  Ελλάδας και της Κύπρου, με την υποστήριξη  ευρωπαϊκών κρατών και προειδοποίησε ότι η συμπεριφορά τους συνιστά «απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top