Ερντογάν: «Ριψοκίνδυνη η συμπεριφορά Ελλάδας – Κύπρου στη Μεσόγειο»

«Δε θα ανεχθούμε τυχόν επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 μίλια»

Ερντογάν

Νέες απειλές εναντίον Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «ριψοκίνδυνη» της συμπεριφορά των δύο χωρών, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. 

Όπως είπε, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν την υποστήριξη κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο η συμπεριφορά αυτή θα αποβεί σε βάρος τους και θα απειλήσει τις ίδιες. 

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει πλήρως τα δικαιώματά της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο σε διαφορές που έχει για το Αιγαίο και το Κυπριακό και τόνισε ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει την ελάχιστη υποχώρηση από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή».

Υπογράμμισε τέλος ότι η Τουρκία δε θα ανεχθεί τυχόν επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top