«Εξάψαλμος» Βαρθολομαίου στον Τσίπρα για τη συμφωνία

‘Αρον –άρον ο Γαβρόγλου ξανά στο Φανάρι

Οι προσπάθειες της Πολιτείας να κατευνάσει τα πνεύματα στους κόλπους της Εκκλησίας για τη συμφωνία Τσίπρα -Ιερώνυμου φαίνεται πως δεν πιάνουν τόπο. Οι αντιρρησίες ιεράρχες εξακολουθούν να διατρανώνουν τις ενστάσεις  τους ενώ στη μάχη ρίχτηκαν και οι ιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης . 

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ:ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 

Ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος μιλώντας σε πιστούς έβγαλε πύρινο λόγο κατά της συμφωνίας . «Το βάθος ειναι ο ευτελισμός της Εκκλησίας ,να γίνει η Εκκλησία  απλώς ένα σωματείο» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Ο υπουργός Παιδείας για δεύτερη φορά σε ένα μήνα θα πάει στο Φανάρι και θα ειναι πάρων  στη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ 

O  Πατριάρχης Βαρθολομαίος ,όπως αποκάλυψε το orthodoxia.info είχε στείλει  απο πέρυσι τον Αύγουστο προσωπική  επιστολή στον πρωθυπουργό .

Ο κ. Βαρθολομαίος σε έντονο ύφος ζητούσε απο τον κ. Τσίπρα να μην αλλάξει το άρθρο 3 του Συντάγματος ,στο οποιο αναφέρονται  οι άρρηκτα συνδεδεμένες σχέσεις ελληνικής Πολιτείας-Φαναριου .

«Συντελείται, από πλευράς πολιτειακής, αποξένωσις του Οικουμενικού Πατριαρχείου από της εν Ελλάδι κανονικής δικαιοδοσίας αυτού» αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ  ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Οι ιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης ξεκίνησαν τον  δικό τους αγώνα. Το πρωί πέρασαν την πόρτα του Προέδρου της ΝΔ  και τον βρήκαν σύμμαχο στις αντιρρήσεις τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top