Μητσοτάκης: Να αντιμετωπίζεται ως κακοποίηση η εγκατάλειψη ζώου

Νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς υπόσχεται ο πρόεδρος της ΝΔ

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς, και μάλιστα εντός των πρώτων έξι μηνών της κυβέρνησής του, εάν κερδίσει τις εκλογές, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε, μιλώντας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», πως το νέο πλαίσιο «δε θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα προχωρημένα νομικά πλαίσια τα οποία έχουν σήμερα Ευρωπαϊκές σύγχρονες χώρες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μείζον θέμα της εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς, θέτοντας ως κεντρική προτεραιότητα το «τσιπάρισμα».

«Η εγκατάλειψη ενός ζώου συνιστά ουσιαστικά μια μορφή κακοποίησης και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τελικά στόχος μας θα πρέπει να είναι, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -να το συζητήσουμε τι είναι ρεαλιστικός και εφικτός στόχος- κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο. Αυτός πρέπει να είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ελληνικής Πολιτείας, ως προς την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς» πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top