Eurogroup: Την Τετάρτη από την Κομισιόν το ΟΚ για τις συντάξεις

Θεωρείται βέβαιο ότι δε θα περικοπούν οι συντάξεις

Eurogroup

Μπορεί το ελληνικό ζήτημα να ήταν εκτός ατζέντας του σημερινού Eurogroup, ωστόσο από τις τοποθετήσεις του Μ. Σεντένο και πολύ περισσότερο του Π. Μοσκοβισί, έγινε σαφές ότι το σχέδιο Προϋπολογισμού έχει πάρει το «οκ».

«Να είμαστε λίγο υπομονετικοί» σύστησε ο Επίτροπος, δίνοντας ραντεβού για την Τετάρτη, όταν δηλαδή η Κομισιόν δημοσιοποιεί τη γνωμοδότηση της για όλα τα σχέδια Προϋπολογισμών, ωστόσο για να υπάρχει καμία αμφιβολία, συμπλήρωσε: «Η συνεργασία μας με τις Ελληνικές Αρχές ήταν άκρως θετική. Μην περιμένετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Δεν θα υπάρχουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής του Eurogroup, που είχε να χειριστεί τον «πονοκέφαλο» της εμβάθυνσης της Ευρωζώνης, με φόντο την ιταλική κρίση και τις διαδικασίες του Brexit, σημείωσε ότι μόνο και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε επιστολή για παροχή διευκρινίσεων, καθιστά σαφές το πού βρίσκεται η χώρα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της, για του χρόνου και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο Μ. Σεντένο, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τον όρο «success story».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top