Απειλεί ευθέως με πόλεμο ο Τσαβούσογλου για την υφαλοκρηπίδα!

Προκαλούν οι Τούρκοι και με το… καρτούν «Τομ και Τζέρι»!

Ιαχές πολέμου από τον Tούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε με πόλεμο την Ελλάδα στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Την ίδια στιγμή πάνω σε λεπτές γραμμές  πέντε γεωτρύπανα από τέσσερις χώρες  επιχειρούν γύρω από την Κύπρο.

Στερούμενη εμφανώς  από ευρηματικότητα η διπλωματία της Τουρκίας  βρήκε τους δυο γνωστούς τηλεοπτικούς  ήρωες «Τομ και  Τζέρι»  για να παρομοιάσει την χώρα του πανίσχυρη απέναντι στην Ελλάδα!  Σχίζει την συνθήκη των Σεβρών, διαλύει την Αγγλία την Γαλλία και τη Ρωσία  με τις οποίες η Ελλάδα συμμάχησε στον 'Α παγκόσμιο πόλεμο.  Αυτά όμως συμβαίνουν μόνο στα καρτούν. 

Στην πραγματικότητα, θυμίζουν καρτούν, αυτά που δηλώνει το γεράκι του «Σουλτάνου». Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου  παίζει με την φωτιά, χτυπώντας τα  τύμπανα του πολέμου.  Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού  για την υφαλοκρηπίδα,  απείλησε για πολλοστή φορά ευθέως  τη χώρα μας με σύρραξη.

«Αυτό το ζήτημα θα το λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή θα το πάμε στο δικαστήριο; Για μας υπάρχει μια ακόμη επιλογή. Εάν η εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή τότε θα είναι μια μονόπλευρη επιλογή» τόνισε ο Τσαβούσογλου, απειλώντας με πόλεμο τη χώρα μας.    

Έμπειροι αξιωματικοί θεωρούν πως οι απειλές του Τσαβούσογλου εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο πολιτικής της Τουρκίας και απέχουν πολύ  από την θεωρία στην πράξη .

ΚΡΑΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ

Στην ενεργειακή σκακιέρα στην Κύπρο, πέντε γεωτρύπανα επιχειρούν  αυτή τη στιγμή από τέσσερις  διαφορετικές χώρες που συνοδεύονται από πολυάριθμα  πολεμικά σκάφη.  Στο σημείο  1 που είναι το τεμάχιο 10  ξεκινά  αύριο το Stena Icemax στον στόχο Δελφίνι. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα και σύγχρονα γεωτρύπανα του πλανήτη, το οποίο μπορεί να τρυπά σε μεγάλα βάθη και σε μεταβαλλόμενες συνθήκες ισχυρών και διαφορετικών πιέσεων. 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Τα σκυλιά  του «Σουλτάνου»  γαβγίζουν χωρίς να δαγκώνουν.  Στο σημείο 6 πλέει  το Μπαρμπαρός, ενώ στο 7  πολεμικά  πλοία  τη Τουρκίας διεξάγουν άσκηση με πραγματικά πυρά. 

Η αμερικανική «πόρτα»  που έφαγε ο Σουλτάνος, τον αναγκάζει να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα, δημιουργώντας νέα πεδία αντιπαραθέσεων, αυτή τη φορά στη βουλγαρική και τη ρουμάνικη ΑΟΖ.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top