Οι ΗΠΑ "τράβηξαν το αυτί" του Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Απομονωμένη η Τουρκία στο ενεργειακό παιχνίδι

Η Ουάσιγκτον «τράβηξε το αυτί¨ του Ερντογάν, συστήνοντάς του να μην αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο. Ο «Σουλτάνος»  πάντως σχεδιάζει τρεις γεωτρήσεις, προσπαθώντας να μη χάσει το τρένο της ενέργειας.

 Η Άγκυρα είναι στριμωγμένη στη γωνία, απομονωμένη στο ενεργειακό παιχνίδι της Μεσογείου και αυτό της δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΑΓΚΥΡΑ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Οι Τούρκοι αποχώρησαν λαβωμένοι από τη Σύνοδο για τη Λιβύη,  όταν κατάλαβαν ότι ο «τσαμπουκάς»  τους για τα ενεργειακά δεν τρομάζει κανέναν. Η Ουάσιγκτον πάντως τηρεί ξανά ίσες αποστάσεις, με το Στέιτ Ντιπαρτμεντ να διαμηνύει: 

«Οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού πρέπει να μοιραστούν ισομερώς ανάμεσα στις δύο κοινότητες στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή». 

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

Ο Ερντογάν γλυκοκοιτάζει τα κοιτάσματα της Κύπρου και μάλιστα θέλει όλα να μοιραστούν από το μηδέν.

«Αν εννοείτε τον διαμοιρασμό με το να λέτε έβγαλα τόσο φυσικό πλούτο  αυτό δεν είναι δίκαιο. Για να είναι δίκαιο πρέπει από την αρχή να γίνουν μαζί οι εργασίες αλλά και ο διαγωνισμός» δήλωσε.  

Όπως επισημαίνει ο Ηλίας Κονοφάγος, Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της  Ακαδημίας Αθηνών, «οι στόχοι που θα χτυπήσει η EXXON MOBIL  στην Κύπρο δεν διεκδικούνται από την Τουρκία. Αλλά δεν θέλουν να προχωρήσουν οι έρευνες γιατί θέλουν πρώτα να υπάρξει συμφωνία με το ψευδοκράτος».

ΤΡΕΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ

Ο Σουλτάνος ονειρεύεται να κάνει τρεις γεωτρήσεις : Με τον «Πορθητή» νότια της Αττάλειας, με το νοικιασμένο γεωτρύπανο Rowan Norway στα ανοιχτά της Μερσίνας και τέλος στη Μαύρη Θάλασσα, με το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα.  

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η τουρκική προπαγάνδα καλά κρατεί, με το Ναυτικό της Άγκυρας να δημοσιοποιεί βίντεο από άσκηση που έκανε με πραγματικά πυρά, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κραυγάζουν ότι η άσκηση θα κάνει τάχα «τους Έλληνες να τρέμουν»…

Ασκήσεις κάνουν και οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις στο Αιγαίο αυτήν την εβδομάδα, ενώ ελληνικά F-16 συμμετείχαν σε μεγάλη πολυεθνική άσκηση στις σκανδιναβικές  χώρες.   
                   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top