Εξοργισμένοι με τον Πολάκη οι συγγενείς θυμάτων

Η σύνταξη δεν κλείνει τις πληγές των κατοίκων στο Μάτι

Σύνταξη σε συζύγους και παιδιά θυμάτων στο Μάτι αλλά και στην Μάνδρα προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Το μέτρο δεν είναι αρκετό όμως για να απαλύνει τον πόνο και την αγωνία που βίωσαν οι συγγενείς των θυμάτων. «Δε θα ξεχάσω τα ουρλιαχτά από τους ανθρώπους που καιγόντουσαν, πανικόβλητοι να τρέχουν και κάποιοι να καίγονται αγκαλιασμένοι» δηλώνει στο Star o Νίκος Γιαννόπουλος,  που από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχασε το σπίτι του και την 86χρονη μητέρα του. 

«Τίποτα δεν μπορεί ν΄αναπληρώσει το θάνατο τόσων ανθρώπων αδίκως από την αμέλεια της Πολιτείας που εκείνη την ώρα δεν βοήθησε κανέναν από τους κατοίκους και μας άφησε στο έλεος της φωτιάς» συμπληρώνει ο ίδιος.  

Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ 

Την ίδια ώρα συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, το Μάτι και τη Ρένα Δούρου. 

"Ρένα Δούρου ακόμα να παραιτηθείς. Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρούς στην Καλιφόρνια. Γιατί δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεε;;;" έγραψε στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.   

"Η εντολή εκκένωσης που ειρωνεύεται είναι αυτή που έκαψε τους φίλους μου, δεν καταλαβαίνω με ποιό δικαίωμα το κάνει αυτό;" δηλώνει η Αφροδίτη Χατζηαναστασιάδη, μέλος της Ομάδας Νέων Πυρόπληκτων Περιοχών.  Στην οργισμένη απάντησή τους  τα μέλη  της Ομάδας Νέων από το Μάτι ,  στην ανοιχτή επιστολή που συνέταξαν,  δεν μασάνε τα λόγια τους.  

«Σας ρωτάω Κύριε Πολάκη πώς σχετίζονται οι αυτονόητες κρατικές ενέργειες μετά τη φονική πυρκαγιά με την πρωτοφανή κρατική αμέλεια που κόστισε 99 ζωές; Πως μπορείτε να αναφέρετε με τόση ευκολία λέξεις όπως «πυρκαγιές» & «νεκρούς» όταν όλα τα γεγονότα είναι ακόμα τόσο νωπά στις καρδιές ορισμένων ανθρώπων; " επισημαίνουν στην απάντησή τους 

"Αυτό που ξέρω είναι ότι οι Κρητικοί σέβονται τους νεκρούς. Ο κ. Πολάκης αγνόησε της πατρίδας του τα έθιμα και αποφάσισε να μας προσβάλλει, με άσχημο τρόπο" τονίζει επίσης η Α. Χατζηαναστασιάδη, μιλώντας στο  Star. 

Και μπορεί οι νέοι στο Μάτι να είναι οργισμένοι, όμως δεν ξεχνούν τα θύματα της τραγωδίας. Στην είσοδο της περιοχής, σε μια καμένη επιγραφή ζωγράφισαν 99 χρωματιστές παλάμες, όσα και τα θύματα;  "Παρακαλάνε να μην μας ξεχάσετε, βοηθήστε μας..."  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top