Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Οργή από Βαρθολομαίο - Στο φανάρι ο Γαβρόγλου

Κάλεσε την πρόξενο της Ελλάδας για εξηγήσεις ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Γαβρόγλου και Βαρθολομαίος

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα έχει σήμερα ο Κώστας Γαβρόγλου, μία μόλις ημέρα μετά την οργή του Φαναριού για τη μη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση για τη συμφωνία  Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε την Παρασκευή τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου για να ζητήσει εξηγήσεις, αλλά και ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Ιερά πυρά κατά Ιερώνυμου και διαμαρτυρία Βαρθολομαίου στην πρόξενο!

Λίγη ώρα μετά, ανακοινώθηκε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι, με το υπουργείο Παιδείας να κάνει λόγο για προγραμματισμένη συνάντηση.

Στις 16 Νοεμβρίου συνέρχεται η Ιεραρχία

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, συνέρχεται η έκτακτη Σύγκλησή της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την «πρόθεση συμφωνίας», όπως τη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: «Κατά την διάρκειά της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας».

Μετά από την Εισήγηση, όπως τονίζεται, θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top