Ιερά πυρά κατά Ιερώνυμου και διαμαρτυρία Βαρθολομαίου στην πρόξενο!

«Πόλεμος» στην Εκκλησία μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να επισπεύσει την σύγκληση της Ιεραρχίας σε μια εβδομάδα απο σήμερα, μετά το κύμα αντιδράσεων στους κόλπους της εκκλησίας απο το ιερό deal με την κυβέρνηση.

Ο ένας μετά τον άλλον οι Ιεράρχες ξεδιπλώνουν τον προβληματισμό και τις επιφυλάξεις τους για τη συμφωνία κυβερνησης εκκλησιας .
Ανάμεσα σε αυτούς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος δήλωσε: «Δεν θέλουμε ένας αρχιεπίσκοπος να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κύριο πρωθυπουργό, δεν ειναι ωραία πράγματα αυτά. 

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχεται βολές γιατι όλο το διάστημα των μυστικών επαφών, κρατουσε στο σκοτάδι, τόσο τους Μητροπολίτες όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Πώς απαιτούμε να σέβονται οι γείτονές μας το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και να μη το σέβονται η Ελληνική Πολιτεία και η Εκκλησία της Ελλάδος;» διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.    

ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Υπό το βάρος των αντιδράσεων ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να επισπεύσει τη συγκληση της Ιεραρχίας στις 16 Νοεμβρίου. Ωστόσο δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις 

ΤΟ ΙΕΡΟ DEAL ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τους πως θα στηρίξουν τη συμφωνία μόνο εάν το ίδιο κάνει και η Εκκλησία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Και σα να μην φτάνουν οι αντιδράσεις εντός της Ελλάδας, «καμπάνες»  ήχησαν και απο το Φανάρι. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε το απόγευμα στο γραφείο του με την πρόξενο Γεωργία Σουλτανοπούλου και διαμαρτυρήθηκε, καθώς δεν είχε καμιά ενημέρωση για τη συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top