Ετοιμάζει πλειοψηφία χωρίς τον Καμμένο ο Τσίπρας

Στις αρχές Μαρτίου στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Την επόμενη μέρα σχεδιάζουν ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλοντας να ανακόψουν το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Με τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίζει στο Εθνικό Συμβούλιο πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, μόλις έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ήδη… μετράει τα κουκιά, έχοντας πάντως στο πίσω μέρος του μυαλού του και τις πρόωρες εκλογές.

«Βράζουν» οι ΑΝΕΛ: Aιχμές από Καμμένο για «Μακεδονοκλάστες» στο κόμμα!

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε χθες να δηλώσει πως ακόμη και αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, «αυτό δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι είναι πιθανόν το εξής σενάριο για να περάσει η συμφωνία και χωρίς τους ΑΝΕΛ: να ψηφίσουν τις «Πρέσπες» οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις βουλευτές από τους ΑΝΕΛ (Ζουράρις, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος), η Κατερίνα Παπακώστα και ενδεχομένως 2-3 βουλευτές από άλλα κόμματα (πχ. ο Δανέλλης από το Ποτάμι).

Μέχρι τον Μάρτιο μαζί Τσίπρας - Καμμένος!

Έτσι, θα μπορούσε αφενός να περάσει η Συμφωνία και αφετέρου να συνεχίσει τη θητεία της η κυβέρνηση και χωρίς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, ως κυβέρνηση ανοχής, είτε μέχρι το τέλος της θητείας της είτε μέχρι να αποφασίσει πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός.

Πάντως, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή τον Μάρτιο.

ΝΔ: Εκλογές πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή

Στο αίτημα για εκλογές πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή και δημιουργηθούν τετελεσμένα επιμένει, εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία.

«Ζητάμε εκλογές πριν έρθει η συμφωνία αυτή στην παρούσα Βουλή. Και γι’ αυτό και προκαλούμε τον κ. Καμμένο, ο οποίος τελευταία έχει ντυθεί "μακεδονομάχος" να μας πει γιατί παραμένει και αφήνει να εξελίσσονται οι ψηφοφορίες στη γειτονική χώρα, περιμένοντας να έρθει στη δική μας Βουλή το θέμα, οπότε και τότε η κυβέρνηση μπορεί να αναζητήσει άλλες πλειοψηφίες» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στον Σκάι.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος «κοροϊδεύουν από κοινού τους πολίτες για να μείνουν για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία», κάνοντας ρόλο για «προφανές ρεσιτάλ υποκρισίας και ψέματος».

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top