Τσίπρας για Κοτζιά: Δε δημοσιοποιώ προσωπικές επιστολές

Θα συναντηθεί αύριο κατ’ ιδίαν με τον πρώην ΥΠΕΞ

O Τσίπρας στις Βρυξέλλες

«Όχι» στη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζια, την οποία ζήτησε με διακριτικές αιχμές ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χθες ενημερώθηκα για μία επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου σε έναν φάκελο με την ένδειξη “Αυστηρά προσωπικό”. Θα τη διαβάσω με προσοχή όταν επιστρέψω. Άλλωστε αύριο θα συναντηθώ κατ’ ιδίαν και με τον Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως "Αυστηρά προσωπικές". Και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα» είπε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Κοτζιάς: Αυτός που ρίχνει λάσπη έχει βρώμικα χέρια

«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του στο υπουργείο Εξωτερικών ένα σπουδαίο έργο και βεβαίως έχει ανεβάσει – και αυτό μας δυσκολεύει – πολύ ψηλά τον πήχη για όλους εμάς, ώστε να συνεχίσουμε μία σειρά από στρατηγικές για την εξωτερική μας πολιτική που ο ίδιος εμπνεύστηκε και μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιούμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Θέλοντας, μάλιστα, να ρίξει προσωπικές γέφυρες με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, είπε: «Ο Νίκος Κοτζιάς δεν ήταν απλά ένας υπουργός μου και συνεργάτης μου αλλά ήταν και ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής. Αυτό που με κάνει να είμαι ακόμα ευτυχής είναι πως θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά στα κρίσιμα θέματα, στα θέματα στρατηγικής που αφορούν την εξωτερική μας πολιτική και που πλέον βρίσκονται αποκλειστικά στα δικά μου τα χέρια».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αυτοί που αρέσκονται σε σενάρια για εκλογές εδώ και δυόμιση χρόνια, θα έπρεπε καλύτερα να δοκιμάσουν την τύχη τους στο λόττο. Όπως είπε ίσως εκεί είναι πιο τυχεροί, διότι οι προβλέψεις τους για τις εκλογές έχουν διαψευστεί πανηγυρικά.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο κ. Τσίπρας θα έχει τετ-α-τετ με τον κ. Κοτζιά στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top