Τζανακόπουλος: «Ακατανόητη πολιτικά η παραίτηση Κοτζιά»

«Δεν υφίσταται σκιά ως προς την ηθική του ακεραιότητα»

«Ακατανόητη» πολιτικά χαρακτήρισε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλύπτοντάς τον πλήρως όσον αφορά στις διαρροές για τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. 

«Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ καμία σκιά και έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υφίσταται σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητα του κ. Κοτζιά. Διαρροές τα όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό. Η συζήτηση είχε έναν χαρακτήρα που θα έπρεπε όλοι να δεσμευθούν ότι δε θα συμπλεύσουν με τη ΝΔ και την άκρα δεξιά. Αυτό έγινε απόλυτα δεκτό ομοφώνως από το υπουργικό», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς γιατί εκδιώχθηκε ο πρωτεργάτης της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι πρωτεργάτης της συμφωνίας είναι ο πρωθυπουργός με την τεράστια συμβολή του Νίκου Κοτζιά. 

«Η συμφωνία είναι ζωντανή και αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο. Η παραίτηση του Κοτζιά είναι για μένα πλήρως ακατανόητη. Στο υπουργικό συμβούλιο υπήρχε μια συζήτηση που έθετε ως κεντρικό πολιτικό στόχο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην συμφωνία των Πρεσπών δεν τέθηκε δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν τριγμοί στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. 

«Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες αλλά στα μεγάλα ζητήματα Κοτζιάς και Τσίπρας πορεύθηκαν μαζί. Ο κ. Κοτζιάς πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Τέλος στο ερώτημα αν θα σταματήσουν οι ΑΝΕΛ να λένε ότι δεν ψηφίζουν τη συμφωνία είπε:

«Ο πρωθυπουργός δεν ζητεί από κανέναν να αλλάξει την άποψή του. Υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία και φυσικά υπάρχει η πρόκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Υπάρχει η θέση της κυβέρνησης που είναι η στήριξη της συμφωνίας. Γι’ αυτό και ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το υπουργείο Εξωτερικών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top