Πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στο ΣτΕ

Ποιους νέους αντιπροέδρους Αρείου Πάγου επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο

πρόεδρος ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανωτάτου δικαστηρίου μια γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα  επέλεξε ως νέα πρόεδρο του ΣτΕ την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο δεν επέλεξε ως πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου, ούτε και τη νεότερη αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου,  το όνομα της οποίας είχε συζητηθεί για τη θέση. 

Ως νέοι αντιπρόεδροι στο Συμβούλιο της Επικρατείας επελέγησαν οι σύμβουλοι Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχάλης Πικραμένος ο οποίος είναι μεν χαμηλά στη δικαστική επετηρίδα αλλά θεωρείται από τους πλέον αξιόλογους δικαστές και ήταν στην τριάδα της επιλογής και από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Για την αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου επελέγη ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Ιωσήφ Τσαλαγανίδης,  που θεωρείται άριστος  δικαστικός που είχε παραλειφθεί και ήρθε πρώτος στην προτίμηση της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκκοτίνη. 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top