"Αντί για τον Καμμένο, τα άκουσε ο Στουρνάρας"

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολιάζουν την ομιλία Τσίπρα

Πρώτη ανάρτηση: 2018-10-13 18:36

Ανακοίνωσεις σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας εφευρίσκει συνεχώς εχθρούς

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε στη Ν.Δ. η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο θλίψη προκαλεί πια η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εφευρίσκει εχθρούς, μήπως και αλλάξει τη συζήτηση για τη διχασμένη, φαύλη και ανίκανη κυβέρνησή του» τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς.
 
Και πρόσθεσε: «Ας καταλάβει κι ο ίδιος ότι δεν πείθει πια όχι μόνον τους πολίτες, αλλά ούτε τους συντρόφους του που αλληλοκατηγορούνται δημοσίως». 

Ποτάμι για ομιλία Τσίπρα: Αντί για τον Καμμένο, τα άκουσε ο Στουρνάρας

«Αντί να τα ακούσει ο Καμμένος, τα άκουσε ο Στουρνάρας. Δύο μέρες μετά τις αλλοπρόσαλλες προτάσεις του Υπουργού Άμυνας, ο κ. Τσίπρας αδύναμος απέναντι στον κυβερνητικό του εταίρο, κάνει πως δεν είδε, δεν άκουσε» σχολιάζει το Ποτάμι την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει ο εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Τσιόδρας: Δεν βρήκε να πει μια λέξη για τις θέσεις του υπουργού του που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και γελοιοποιούν την κυβέρνησή του. Για τις ανάγκες του κομματικού ακροατηρίου του ο κ. Τσίπρας, κατασκεύασε έναν εικονικό κόσμο όπου η οικονομία πάει καλά, οι επενδυτές κάνουν ουρές, η χώρα διεθνώς πάει από αναβάθμιση σε αναβάθμιση και η κυβέρνηση συνεχίζει ανέφελα προς την εξάντληση της τετραετίας.

«Αυτό που μένει σταθερό είναι η καθεστωτική αντίληψή του. Ομολογεί ανοιχτά ότι βλέπει και το χώρο της αυτοδιοίκησης, όχι ως ένα θεσμό κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του, αλλά ως πεδίο μάχης για την πολιτική κυριαρχία. Είναι το μόνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει» καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΚΚΕ: Καταρρέει η εικονική πραγματικότητα του κ. Τσίπρα

Για περιγραφή εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα μιας «εικονικής πραγματικότητας» έκανε λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν παράλειψε μάλιστα, να επισημάνει ότι η εικόνα που παρασιάζει καταρρέει «μπροστά στην καθημερινότητα του λαού, στη φτώχεια που παραμένει, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αυξάνουν τις απειλές των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, στην εργασιακή ζούγκλα, σε όλα αυτά δηλαδή που διαμόρφωσαν οι μνημονιακοί νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη μόνιμη ευρω-ενωσιακή εποπτεία».

Και όλα αυτά, σύμφωνα με τον Περισσό, αποτελούν «απόδειξη ότι η ανάπτυξη όχι μόνο δεν είναι δίκαιη, αλλά αντίθετα είναι βαθιά ταξική, αντιλαϊκή και αβέβαιη».

Και συνέχισε: «Όσες ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές κι αν επινοήσει, η πολιτική του, που από τη μια στηρίζει μια άδικη ανάπτυξη κι απ' την άλλη υπηρετεί πιστά τα επικίνδυνα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά σχέδια, τον κατατάσσει στο ίδιο αντιδραστικό μπλοκ δυνάμεων μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

«Γι' αυτό άλλωστε και οι συμμαχίες που επιλέγει, μπροστά στις τοπικές εκλογές, είναι με πρόσωπα και δυνάμεις που ανήκουν σε αυτό το μπλοκ και έχουν διακριθεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής» κατέληξε το ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top